Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > De ce nu trebuie sa verifici telefonul partenerului

De ce nu trebuie sa verifici telefonul partenerului

De câte ori ai verificat, pe șest, telefonul partenerului? De câte ori ai vrut să faci asta? Află că dacă ai căzut pradă acestei tentații sau dacă o vei face dovedești lipsă de încredere în relația ta, o  gravă lipsă de încredere în propria ta persoană și aduci un argument în plus în favoarea lipsei tale de maturitate.

Lipsa de încredere în partenerul tău nu se rezolvă controlând telefonul acestuia, ci prin dialog. Mai mult lipsa de încredere în partenerul tău de viață este o dovadă pe care ți-o oferi singură a lipsei de încredere în propria ta persoană, ceea ce arată că ești o persoană labilă, plină de incertitudini și nesigură pe ceea ce ești.

O femeie puternică nu va verifica niciodată telefonul partenerului, ci va avea cu un dialog sincer și deschis cu acesta pentru a clarifica suspiciunile. Se spune că o relație lipsită de încredere reciprocă în parteneri este că o mașină fără benzină: poți să stai în ea cât timp dorești, dar nu te va duce nicăieri.

De ce trebuie să eviți să verifici telefonul partenerului?

Specialiștii în relații de cuplu spun că dacă verifici telefonul partenerului sau dacă partenerul își verifică telefonul se comite un abuz de încredere. În loc să verifici pe ascuns telefonul partenerului, cel mai bine ar fi să vorbești cu el deschis despre ceea ce te frământă. Comunicarea în cuplu duce la sporirea încrederii și rezolvarea eficientă a anumitor probleme, aparent fără ieșire.

Gestul te poate face să își alimentezi îndoielile, cu toate că uneori acestea pot să fie complet neîntemeiate, dar simplul fapt că verifici telefonul partenerului, te vor influența în deciziile ulterioare. Și dacă greșești?

Ceea ce vezi nu este întotdeauna adevărat. Textele și emoticoanele pot fi interpretate în moduri diferite, și adeseori aceste interpretări subiective pot distruge o relație bună, pot genera îndoieli și pot măcina o relație fără să existe motive temeinice.

Lipsă de încredere este o stare care apare (față de tine sau față de partenerul tău) treptat și subtil și de multe ori, fără voie. Însă ea poate crește, încetul cu încetul; crește cu orice eșec pe care îl avem, cu orice dezamăgire și deziluzie, până devine suficient de puternică încât să ne afecteze profund viață.

Soluția: una singură – dialogul cu cărțile pe față!

În loc de final ține minte că ceea ce găsești în telefonul partenerului tău a rămas acolo și nu a fost șters tocmai pentru că are încredere în tine și pentru că el consideră acele lucruri neimportante.  Dacă erau serioase, nu le-ar fi păstrat.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns