Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > De ce sa astepti inainte de a va muta impreuna?

De ce sa astepti inainte de a va muta impreuna?

 

Ai putea crede că eşti pregătită pentru a face pasul următor, dar sunt ceva motive pentru care ar trebui să aştepţi înainte de a vă muta împreună. Unele cupluri se grăbesc să se mute împreună, iar altele simt că le ia prea mult timp pentru a o face. Fie că îţi vine să crezi sau nu, există nişte avantaje în a aştepta.

Dacă vrei să faci acest pas mare, ia în considerarea aceste motive pentru a vă muta împreună. S-ar putea ca ele să-ţi salveze relaţia.

1. Mai presus de toate, concentreză-te asupra relaţiei

Unul dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să aştepţi înainte de a te muta împreună cu prietenul tău este acela că ar trebui să ai mai mult timp la dispoziţie pentru a te concentra pe relaţia voastră. Să vă mutaţi împreună nu este simplu sau uşor.  În loc să învăţaţi cum să vă consolidaţi relaţia, veţi fi preocupaţi de cine plăteşte facturile, de cine se ocupă de treburile casnice şi de cum vă puteţi rezerva un moment de intimitate. Trebuie să învăţaţi mai multe unul despre celălalt, fără a trebui să vă faceţi griji şi pentru probleme zilnice.

Citeste si: Cum iti dai seama ca el este cel cu care te vei marita (I)

2. Mai puţin stres financiar

În momentul în care vă mutaţi împreună, banii vor reprezenta o problemă. Vei analiza tot ceea ce cumpără, iar tu vei avea parte de acelaşi tratament din partea lui. Brusc, trebuie să luaţi în considerare tot felul de facturi. Bucură-te de relaţia ta fără a mai trebui să suporţi şi stresul financiar. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să aştepţi până veţi avea amândoi îndeajuns de mult bani încât să vă puteţi muta împreună. Vor fi mai puţine motive de ceartă şi veţi avea parte de un început mai uşor.

3. Vă veţi descoperi obiceiurile proaste

Cu toţii avem obiceiuri proaste, ca acela de a lăsa vase murdare în chiuvetă până rămânem fără niciunul.

Imaginează-ţi că încă nu ştii obiceiurile proaste ale iubitului tău. Când vă veţi muta împreună te vei lovi de acestea. Eşti pregătită să dai piept cu toate deodată? Cu cât aştepţi mai mult, cu atât vei ştii mai bine ce te aşteaptă. Asta vă acordă timp pentru a vă accepta defectele reciproc, înainte de a trebui să le experimentaţi într-un mod direct.

Citeste si: Imparte treburile casnice cu partenerul tau

4. Păstrarea libertăţii

Chiar dacă vă puteţi păstra independenţa şi atunci când trăiţi împreună, nu se compară cu libertatea pe care o ai când locuieşti singură. Dacă locuieşti împreună cu iubitul tău, va trebui să-i spui înainte de a ieşi cu prietenele tale. Trebuie să iei în considerare şi nevoile lui înainte de a-ţi face planuri. Mutatul împreună prea repede îţi poate genera resentimente. În schimb, trebuie să nu te grăbeşti, ci mai degrabă să înveţi să creezi un echilibru între nevoile lui şi ale tale, înainte de a vă muta împreună.

5. Consolidează-ţi relaţia

Relaţiile parcurg multe praguri, dar acestea necesită timp pentru a duce la consolidarea relaţiei.

Această periodă, în care lucrurile se manifestă în funcţie de cuplu, te ajută să determini dacă relaţia voastră va rezista sau nu. Când vă mutaţi împreună puteţi grăbi procesul de distrugere a relaţiei voastre.

Aşteptaţi să treceţi prin mai multe înainte de a începe ceva foarte serios.

Citeste si: Ce sa nu faci niciodata pentru dragoste

6. Evită să te simţi încolţită

Mutatul împreună este un pas pe care cuplurile îl fac pentru a vedea dacă este în regulă să se căsătorească. Problema este că atunci când te muţi împreună cu cineva prea repede, adesea te vei simţi încolţită. Este bine să ai parte de puţin timp singură, mai ales dacă vă certaţi şi vreţi să staţi departe unul de celălalt. Dacă trăiţi împreună şi vă certaţi, vă veţi avea tot unul pe celălat. Prea multă apropieire într-un timp prea scurt poate duce la dezastru.

Tu cât timp consideri că e recomandat să aştepţi înainte de a vă muta împreună?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns