Esti aici
Femeia.ro > Familie > De ce se termină dragostea

De ce se termină dragostea

De ce se termină dragostea – Spunea odată un psiholog că dragostea, la fel ca orice lucru pe lumea asta, are un început și un sfârșit. Intervalul dintre ele fiind mai scurt sau mai lung.

Dacă ar fi să mă iau după experiențele din jurul meu, de cele mai multe ori, dragostea se termină mai repede decât acel „împreună până când moartea ne va despărți“. Dar nu trebuie să disperăm, deoarece, contrar teoriilor cu dragostea ține doar șase luni, poți fi fericită alături de iubitul tău mult și bine. Important este să știi ce poate pune capăt unui sentiment atât de complex cum e dragostea.

Se tocește

Dragostea e ca o sabie. Dacă o ții doar frumos în teacă, se tocește stând. Are nevoie de acțiune, ba chiar și de tocilar, s-o ascută din când în când. Acțiunea înțelegem ce este. Tocilarul sunteți amândoi. Amândoi trebuie să aveți grijă să nu se tocească. Am găsit undeva pe internet o definiție foarte adevărată: dragostea se termină atunci când nu mai există noi, ci doar eu și tu. Prin urmare, dacă reușești să menții acest noi cât mai mult, și dragostea va ține până la sfârșitul vremurilor.

3 factori principali… din cauza carora se termina dragostea

3 factori principali… din cauza carora se termina dragostea sau care fac ca dragostea să se transforme, pe nesimțite, într-un parteneriat mai mult sau mai puțin avantajos. În odinea podiumului, aceștia sunt:

  1. Încredere. Dacă ajungi să-ți pierzi sau să-și piardă încrederea în relație și în celălalt, totul se duce de râpă. Prin urmare, fără minciuni, chiar și nevinovate − tu o crezi nevinovată (pe ea, pe minciună), dar pentru el poate însemna enorm −, fără flirturi transformate în aventuri. Chestia aia cu ce rău poate face o mică aventură?! O mică aventură nu înseamnă decât că relația ta nu-ți mai oferă ce ai nevoie. Orice ți se pare că scârțâie din punctul de vedere al încrederii trebuie adus la… masa comunicării (n-am zis a tratativelor!). Și așa ajungem la…
  2. Chiar dacă vă despart kilometri sau doar un program dificil, comunicarea constantă este ca apa pentru dragostea voastră. Orice trebuie discutat/mărturisit. De la faptul că ai flirtat cu vecina cea nouă până la o fantezie sexuală pe care o ai de mult. Iar pentru că am ajuns aici, să spunem că sexul prea… cuminte s-ar putea să tocească amorul. Știi cum e: vrei (sau vrea) ceva mai interesant odată cu acumularea de experiență! Nu ezita să-i spui, nu te jena dacă îți spune; altfel, ajungem la punctul…
  3. Atracție. Începi (sau începe) să-ți pierzi interesul pentru actul sexual. Nu te mai atrage s-o faci și mai ales s-o faci cu el. Iar de aici bulgărele despărțirii se va rostogoli foarte repede. Atracția nu este însă numai sexuală. S-ar putea ca de-a lungul relației voastre să-ți fi dat seama de diferite defecte. Nu le-ai băgat în seamă, nici nu i-ai atras atenția. Din păcate, cu vremea, acestea devin mai nesuferite și ție îți va fi tot mai greu să le treci cu vederea. Așadar, ne întoarcem din nou la primele două puncte: ai încredere în el și în dragostea voastră și spune-i ce nu-ți place, ce te face să te simți incofortabil.

Ce-i mult nu-i bun

Dragostea nu durează mai mult dacă ceri din minut în minut dovezi de dragoste sau, la fel de neplăcut, i le dai tu partenerului. Asta nu e întreținere, ci sufocare.  Când nu ai un timp al tău, ajungi să nu mai știi care sunt gândurile tale, dorințele tale, ajungi să nu mai știi cine ești și, prin urmare, nu mai știi pe cine iubești. Dacă tu ești cea care nu se poate stăpâni să-i spui sute de te-iubesc-uri pe zi, renunță. Dacă el este acela, încearcă să-l conduci cu diplomație spre nevoia a fi, măcar câteva ore, independent: găsește-i un hobby, îndeamnă-l să se vadă cu prietenii, ceva. Altfel, veți ajunge să fiți prea mult unul pentru celălalt și iubirea să se transforme, cum spuneam, în chin.

♥ Când plecam unul de lângă celălalt, nu ni se părea că ne despărţim, ci că mergem să ne aşteptăm altundeva. Cesare Pavese

♥ Mai bine o dragoste pierdută decât una neavută. Mircea Eliade

O iubire neterminată…

Este (pare ciudat, dar am întâlnit sufieciente cazuri încât să-l iau în considerare) un motiv pentru care se termină dragostea. Mai ales, culmea, din partea bărbaților. Iată un caz: E. n-a uitat-o niciodată pe A., iubirea lui cea mare din facultate. După mai bine de 20 de ani, s-au întâlnit din nou. Virtual. Știai despre ea, mereu ai avut o strângere de inimă, pentru că nu înțelegeai de ce, dacă te iubeşte pe tine, are privirea aia visătoare când vorbeşte despre ea. Într-o bună zi, vine şi-ţi spune că trebuie ca povestea asta să aibă un sfârşit. Și se duce s-o întâlnească. Ce se poate întâmpla?

♥ Să-şi dea seama că ea era de fapt jumatea. Și că nu se mai poate întoarce. Există însă și șansa ca privirea aia visătoare să dispară pentru că-și va da seama că nu mai seamănă cu realitatea ce visa el. Ceea ce n-ar fi rău deloc!

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.11/2018
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns