Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Esti victima manipularii?

Esti victima manipularii?

 

Din dragoste, femeile se lasa manipulate. Uneori confundam semnele alarmante ale manipularii, cu dovezile de dragoste. Afla daca esti sau nu victima manipularii.

Este important de spus ca manipularea este o forma de violenta. Daca incerci sa iesi din cercul impus de manipulare este posibil sa devii o victima a violentei domestice. Dar, pe de alta parte, manipularea este o tendinta umana care nu ne place daca ne este aplicata, dar pe care o folosim. Nu exista o relatie perfecta si ca toate disputele mai mari sau mai mici din cuplu sunt tentative de impunere a autoritatii, dar in egala masura si posibile cai de imbunatatire a relatiei.

Afla care sunt principalele indicii care ar trebui sa te faca sa analizezi daca esti sau nu victima manipularii in relatia de cuplu.

Te face sa te simti vinovata. Nu este nici o greseala sa vrei ca lucrurile sa mearga mai bine, chiar daca asta presupune un conflict cu partenereul tau, chiar daca asta presupune sa-l contrazici sau sa vrei sa-ti impui punctul de vedere. Dar daca argumentele lui te vor face sa te simti vinovata, daca te va intimida emotional este foarte posibil sa fii victima manipularii.

Iti induce mereu ideea ca legatura voastra se poate termina. Un om care il manipuleaza pe celalalt foloseste deseori amenintari indirecte sau directe pentru a-si tine partenerul sub control. Una din practici este aceea de a genera anxietate. De exemplu iti spune ca nu crede ca relatia voastra are viitor. Aceasta este o tactica clara de manipulare. Aceasta este de fapt o amenintare indirecta, care provoaca angoase si anxietate si care te va face foarte docila si dispusa sa te conformezi tuturor cererilor venite din partea partenereului tau. Solutia este sa pui punct si sa cauti in alta parte omul care te merita. Daca cedezi o data, vei ceda meru si vei ajunge sa faci lucruri pe care nu vrei sa le faci sau pe care nu le faci din convingere.

Un partener imprevizibil, inconstant si schimbator. Toate indica o persoana care te manipuleaza afectiv. Daca azi este dulce si cald, iar maine rece si indiferent afla ca nu are o dispozitie schimbatoare, ci este un foarte bun manipulator. Daca te afecteaza aceste schimbari, daca iti provoaca angoase si temeri, daca devii neincrezatoare in tine, atunci esti victima manipularii. Este un semnal de alarma pe care trebuie sa-l iei in calcul si sa-l pui mai presus de dragostea pe care i-o porti.

Iti stimuleaza si iti intretine confuzia fata de viitor.
Da, aceasta este o tehnica de manipulare care poate face din tine o viitoare victima sigura. Oamenii normali isi spun verde in fata ce gandesc si ce simt, nu umbla unii fata de altii cu jumatati de masura si sunt onesti cand vine vorba despre respectul sentimentelor celuilalt. Daca partenerul tau uu face asta, gandeste-te bine inainte de a merge mai departe.

Daca te indeparteaza de prietenii si de familia ta, trebuie sa privesti aceasta situatie ca pe un foarte mare semnal de alarma. Manipulatorii au nevoie de control total asupra victimei, iar tu risti sa devii victima perfecta. Familia si prietenii sunt cei care pot spune adevarul despre o relatie, iar intreruperea relatiilor cu cei apropiati face din tine victima manipularii. Nu face niciodata greseala de a intrerupe legatura cu familia si cu prietenii vechi, chiar daca aceasta este conditia impusa de partenerul tau.

Alte semne care arata ca ai putea sa fii o vitima a manipularii sunt: relatia evolueaza foarte repede, mult mai reprede decat vrei tu, se fac plauri de viitor la care nu te-ai gandit, sau carora nu le-a venit momentul, este foarte critic cu prietenii lui in absenta lor si foarte prietenos cu ei, in prezenta lor, isi impune ce sa port sau iti cere sa-ti aranjezi parul intr-un anume fel.

Tine minte ca o femeie, mai ales o femeie indragostita, risca sa fie victima manipularii foarte repede, iar drumul inapoi, la normalitate, este extrem de greu. Si mai trebuie sa stii ca manipularea este o violenta psihica si anticamera violentei fizice.

Afla care sunt cele
12 secrete ale cuplului perfect

 

Comments

comments

Lasă un răspuns