Esti aici
Femeia.ro > Familie > Fara perdea

Fara perdea

Chiar dacă poate nu mai ești la începutul vieții sexuale, cu siguranță ai încă multe întrebări sau măcar nelămuriri. Cât de mult contează actul fizic între doi parteneri, e în regulă să vorbești sau nu despre preferințele tale, să încerci lucruri noi în pat… și câte și mai câte. În cele ce urmează, încercăm să facem puțină lumină!

De ce avem fantezii sexuale? Și ce-am putea face cu ele?

În trecut, se credea că persoanele care au contacte fizice nesatisfăcătoare (ca intensitate, frecvență sau finalitate) ajung să aibă fantezii sexuale (își imaginează diverse situații, parteneri, locuri ideale pentru sex), constatându-se că există o corelație directă între cantitatea de hormoni din sânge și prezența fanteziilor sexuale. Astăzi, explicația creșterii cantității de hormoni responsabili de fanteziile sexuale nu mai e pusă pe seama lipsei de sex, ci, dimpotrivă, a unei activități sexuale prodigioase, care, asemenea unui drog, duce la dorințe mai mari, la satisfacții mai rare.

Citește și: Fantezii de femeie singura

Să încercăm alte poziții. O propoziție de care femeilor în mod obișnuit le e cam teamă. De ce? Cum să trecem peste prejudecăți?

De ce ne e teamă nouă, femeilor, de nou? Pentru că, îndeobște, gândim așa: dacă fac ce-mi propune el, o să creadă că-s cam ușuratică (evident, este vorba despre poziții mai… neortodoxe), iar dacă îl refuz, o să încerce să-și rezolve curiozitățile în altă parte. Nu putem ieși din această dilemă, așa că ne trec fiorii când auzim vorbele pomenite. Cum să facem? Simplu! Să nu ne gândim numai la satisfacția și reacția lui. Să fim cinstite cu noi înșine și să vedem: vrem sau nu să încercăm altceva? Dacă da, mărturisește-i ce te reține, și anume faptul că și-ar putea schimba părerea despre tine. Dacă nu, spune-i că
a accepta ar însemna să nu te mai respecți pe tine.

La început am văzut în filme, apoi am tot auzit vorbindu-se despre chimia care există între doi parteneri de amor. Este doar o figură de stil?

Nu, nu este o figură de stil, e o realitate. Iar realitatea asta are un nume: feromonii. Aceștia sunt hormonii atracției se­xuale, substanțe biochimice prezente de la amibe până la oameni. Chiar dacă nu au un miros pe care să-l perceapă și să-l definească oricine, feromonii umani sunt resimțiți de perechea potrivită. Cei ai bărbaților, mai puternici, fac ca același bărbat (ca-n lumea animală de altfel) să fie dorit de mai multe femei. Fermonii feminini, ajutați de parfumul potrivit, sunt subtili, dar mai eficienți. Primul simț care se dezvoltă în cele dintâi zile ale existenței umane este mirosul. De aceea, mirosul este asociat cu atracția sexuală, amintirile, intimitatea. Sindromul deficienței de feromoni explică de ce unii oameni sunt considerați neatractivi din punct de vedere sexual. Din fericire, este o „boală“ care se poate trata.

Citește și: Cele mai populare fantezii sexuale la barbati

Ce se întâmplă dacă, îndrăgostită fiind de el, nu iese din prima?

De cele mai multe ori, așteptările sunt mult diferite de realitate. De obicei, emoția face ca prima noapte de dragoste cu un bărbat de care ești amorezată (chiar dacă ai depășit de ceva timp faza feciorelnică a vieții tale) să fie mai degrabă un eșec. Potrivirile cu scântei se petrec mai mult în filme. Și, dacă vrei să știi, nici bărbaților nu le e mai ușor când fac pentru prima dată amor cu o femeie pe care s-au chinuit ceva s-o cucerească. Așa că un „sex fâsâit“ nu-i un capăt de țară, cu condiția ca partenerii să se iubească unul pe celălalt cu adevărat. Pentru că doi parteneri care se iubesc vor încerca întotdeauna să-l facă pe celălalt să se simtă cât mai bine, uitând practic de sine. Motiv pentru care există posibilitatea să nu iasă întotdeauna perfect. Dar vor trece împreună peste o insatisfacţie sexuală, reuşind chiar să rezolve şi cele mai grave incompatibilităţi. Dacă, repet, se iubesc cu adevărat!

Cât contează într-o relație potrivirea sexuală?

Se spune că doar 20%. Dar, dacă nu există potrivire sexuală, restul de 80% nu reușește să mențină un cuplu. Fără potrivire sexuală, nu există nici dragoste, nici cuplu de durată. Și nu există potrivire sexuală care să țină loc emoțiilor, plăcerii de a râde și a vorbi cu iubitul, de a împărtăși pasiuni comune. Pe scurt, nu există dragoste fără sex potrivit, dar nici relație numai cu sex potrivit.

Citește și: Fantezii sexuale, decodificate

Articol preluat din ediția de iunie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns