Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Impreuna dupa infidelitate?

Impreuna dupa infidelitate?

Poți rămâne într-o relație de cuplu după ce partenerul a fost dovedit că infidel? Doi soți pot rămâne împreună după infidelitate? Se pare că da, deși infidelitatea lasă urme pentru toată viață. Împreună după infielitate nu înseamnă că relațiile unui cuplu nu mai pot fi perfecte. Dar un cuplu care a trecut și a depășit un episod de infidelitate nu mai este niciodată ceea ce a fost la început. Dar poate să fie mult mai mult.

O poveste adevărată despre infidelitate

Cristina are 37 de ani și doi copii. O față de 10 și un băiat de 6 ani. Iată povestea ei:

pair-707501_960_720Dupa o perioadă agitată cu o grămadă de probleme la serviciu, cu copii și, evident cu banii, în care am luptat cu toate puterea mea să țin lucrurile în limite normale, iar fiecare să primească ce are nevoie și să ne fie cât de cât bine, am avut dovadă faptului că soțul meu mă înșela. Am suferit enorm. Am fost extrem de afectată, dar mai ales foarte dezamăgită. Aveam sentimentul că sunt pusă într-o poziție umilitoare pe care nu o merit.
 
 Ce am făcut? Dintr-o ambiție pe care, acum, am momente în care o regret a continuat să lupt pentru familia mea și să cred că mai avem o șansa. Am făcut tot ceea ce s-a putut că să depășim acest moment de cumpănă. Am luptat foarte mult mai ales cu mine, și cu resentimentele mele.
 
 Căutăm și aveam nevoie de dovezi că soțul meu nu mă mai înșeală. Asta devenise singură mea preocupare. La un moment după foarte mult zbucium, după foarte multă suferința, am înțeles că mă consum inutil. Am decis că acest subiect – dacă mă înșeală sau nu, nu mă mai interesează. Îmi este egal dacă ești sau nu fidel, i-am spus soțului meu. Atitudinea mea l-a șocat. De unde eram foarte atentă la ce telefoane primește, mă uităm la sms-urile lui… brusc am încetat.
 
 Am avut un fantastic sentiment de eliberare, de bine, de liniște. Pe undeva, am sentimentul că tocmai indiferentă mea față de acest capitol îl face să-mi fie fidel. Ceva din mine a murit pentru totdeauna, dar sunt mândră de atitudinea mea, iar echilibrul din familie a revenit.

Poți rămâne într-o relație de cuplu după ce partenerul a fost dovedit că infidel? Poți se treci peste infidelitate sau mai mult decât atât să devină acest subiect unul fără miză într-o relație? Se pare că da. Cele care au trecut printr-o astfel de situație știu că, din păcate, sfaturile primite în momentele de criză sunt inutile. Infidelitatea te lasă debusolată, îndurerată, deprimată și dezamăgită. Cum gestionezi o astfel de situație?

Iată cum puteți rămâne împreună după infidelitate și care este abordarea cea mai buna

Rămâi tu însăți! Unele femei, care trec printr-un astfel de episod, încearcă să se metamorfozeze, de la schimbări de imagine, până la operații estetice, regimuri draconice cu scopul recuperării partenerului. Nu luă decizii radicale sub impulsul reacțiilor de moment! Furia și umilință nu sunt cei mai buni prieteni pentru o decizie înțeleaptă.

Patrick Estrade unul dintre cei mai cunoscuți psihoterapeuți din Franța, conferențiar și autor a câtorva cărți, explică că furia trece în câteva săptămâni, însă durerea mai greu, în decursul a două-trei luni. Deciziile trebuie luate cu mintea limpede, astfel încât să poți cântări bine toate opțiunile și toate efectele care decurg din acestea.

Nu-ți reprimă sentimentele! Dacă îți iubești partenerul, chiar și în condițiile în care ai aflat că îți este infidel, este foarte posibil că relația să poată continuă. Transformă greșeală lui într-un atu, pe care să îl folosești în favoarea ta. Lasă-ți partenerul să-ți explice ce anume l-a determinat să calce strâmb și judecă toate aceste informații cu sânge rece.

Recunoaște-ți, la rândul tău, partea de vina. “Un astfel de moment – o infidelitate marturista sau descoperită, trebuie privită că o ușă deschisă spre viitor. Așa că ai grijă cum o folosești!”, comentează Patrick Estrade.

Dacă poți, pleacă pentru câteva săptămâni într-un alt loc, într-un alt oraș. Distanță este un bun calmant, schimbarea de peisaj duce și la o schimbare de atitudine. Ia în calcul, spune Patrick Estrade, că societatea, în general încurajează infielitatea. Societatea actuală incită, nu neapărat la infidelitate, dar stimulează dorință. “Infidelitatea are cauze dintre cele mai complexe și diverse. O situație nu poate fi comparată cu altă, deci recidiva nu este neapărat subinteleasa”, susține Patrick Estrade.

Ai încredere în ține, rememorează lucrurile, momentele și situațiile plăcute ale cuplului. Nu dramatiza, nu exagera și, mai ales, nu încerca să te pedespesti, pedepsind. “In astfel de situații femeile au tendința de a face rău, de a pedepsi, și dacă nu pot face rău celui care le-a rănit, atunci își fac lor rau”, susține Patrick Estrade.

Infidelitatea partenerului nu este pentru cel trădat o umilință. Umilință este a celui care înșeală”, încheie Patrick Estrade.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns