Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Iubire de-o vara

Iubire de-o vara

În zilele noastre, „sejururile“ durează un weekend și iubirile – un sezon. Chiar dacă dragostea pe stilul no face, no name, no numbers poate fi incitantă pe moment, e de natură să lase răni adânci în inimile celor mai romantice dintre noi.

Vara te ia mai repede valul, am spune în mod logic – e cald, e soare, e mult albastru pe cer și mult roșu incandescent la tine-n inimă. E perioada vacanțelor și nu e de mirare că ești predispusă să spargi tiparele și să alungi monotonia care-ți prăfuiește sentimentele pe tot parcursul anului. Vara e șansa ta să fii altcineva și să experimentezi altceva, e anotimpul în care prejudecățile sunt puse la păstrare, în întunericul dulapului, împreună cu hainele groase de iarnă, în timp ce sufletul îți tresaltă la vedere, prin rochia transparentă și îndrăzneață. Iar o aventură de-o noapte pare cel mai la îndemână mod de a te răcori după o zi toridă.

Călătorii afrodiziace

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te surprinzi gândind că, deși ai prieteni cu nemiluita, Mr. Perfect pur și simplu se încăpățânează s-o ia pe alte cărări decât cele bătătorite de tine? Ți-ai întrebat amicele de un prieten al prietenului disponibil și potrivit pentru tine, dar de fiecare dată au dat din umeri într-un mod care te-a aruncat în cea mai neagră disperare. Însă vara e anotimpul speranțelor și-al experimentelor trăsnite, așa că ia-ți bilet pe expresul de Constanța și pornește în cea mai idilică aventură de-o noapte! Însă nu uita să pui cu tine în bagaje, pe lângă crema de soare, o cutie cu prezervative – conform statisticilor, rata de transmitere a bolilor sexuale este mai ridicată în perioada verii în rândul adolescenţilor şi al celor cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani. Așadar, chiar dacă te simți euforică și ieși ușor-ușor din zona ta de confort, dornică să guști din necunoscut atât la propriu, cât și la figurat, ai grijă să rămâi totuși cu capul pe umeri!

Aventură da, înșelat ba!

Ei bine, orice ai fi crezut până acum, numărul anilor din buletin nu trebuie să te rețină de la a da frâu liber sexualității. Un studiu recent efectuat pe aproape 10.000 de persoane cu vârste între 15 şi 45 de ani din zece ţări confirmă acest lucru. Cercetarea relevă că un sfert dintre subiecţii de toate vârstele au căutat iubirea în această perioadă. Mai mult, jumătate dintre ei au declarat că sunt mai activi din punct de vedere sexual în sezonul estival. În ceea ce priveşte adolescenţii, 23% din cei cu vârste între 15 şi 19 ani întreţin relaţii sexuale cu mai mulţi parteneri în timpul verii. Nu același lucru se poate spune despre infidelitate, un subiect pe care majoritatea subiecților îl dezaprobă, considerând că sexul, fie el și pasager, practicat în paralel cu o relație de lungă durată, tot „înșelat“ se cheamă.

Tristețea de după

Chiar dacă relațiile de-o noapte par simple, oneste și distractive, nu înseamnă că sunt lipsite de bătaie de cap. Poate că în acele câteva ore te simți ca o regină a nopții, gata să cucerească un tărâm exotic, însă la răsăritul soarelui te-ai putea trezi singură pe câmpul de luptă, fără lauri și coroană. Așa că, înainte să te gătești cu straiele de gală (sau, în acest caz, desuurile de satin ori dantelă), întreabă-te dacă este doar distracție pură ceea ce vrei de la o relație pasageră sau subconștientul tău caută altceva. Altfel, tăcerile care vor urma după o noapte dezlănțuită îți vor lăsa un gust amar. Nu te arunca într-o astfel de escapadă dacă adevăratul motiv este să te răzbuni pe un ex sau să-ți reconfirmi sex-appeal-ul în urma unei relații eșuate. Nu pune bază nici pe vorbele sale dulci din timpul îmbrățișărilor între așternuturi – în astfel de situații, orice bărbat te va ridica verbal pe un piedestal, numai că la finalul serii vei constata adesea că a fost construit din mucava și nimic mai mult. Dacă te-ntrebi de ce mai tot timpul simțim fluturași în stomac atunci când ne-am dori doar sex sălbatic, experții au venit cu răspunsul pregătit: în timpul partidei de amor, corpul tău eliberează în concentrații mari oxitocină, hormonul dragostei. Astfel, mama natură te prinde în capcană și încearcă să creeze o legătură afectivă între voi. Datorită nivelului ridicat de estrogen, ne vom atașa de partener mai ușor decât bărbații, fie chiar și după o singură noapte petrecută împreună. Ce poți face să remediezi situația? Nimic, însă măcar acum știi că nu e mereu doar vina ta.

Ai forme? Ești aventuroasă!

Cu cât anvergura oaselor șoldurilor tale este mai mare, cu atât creierul va percepe actul sexual ca pe o activitate cât mai plăcută. Studiul afirmă și că femeile cu șolduri late au mai multe relații de o noapte pe parcursul vieții față de cele cu siluetă filiformă.

Distracție cu precauție

Ca aventura ta să nu se transforme în coșmar, sunt necesare câteva măsuri de siguranță:

  • Chiar dacă nu mai ai 18 ani, e bine ca, înainte de-a merge cu noul iubit într-un loc necunoscut, să spui cuiva de aventura ta, să transmiți unei prietene numele lui și ora la care o vei suna a doua zi dimineață, pentru a o asigura că totul e în regulă.
  • Oricât de mult te-ar atrage tipul pe care l-ai agățat sau care ți-a făcut ochi dulci, asigură-te că poți merge în linie dreaptă pe două picioare! Altfel, e puțin probabil ca în zorii zilei să mai știi ce-ai făcut peste noapte. Iar potrivit unui studiu, 29% din femei se pricopsesc cu BTS (boli cu transmitere sexuală) dacă au combinat sexul cu alcoolul.
  • Verifică-ți intuiția și află ce-ți spune ea: dacă simți că e ceva în neregulă cu partenerul tău, oprește totul înainte să îți pară rău ori să fie prea târziu!

Articol preluat din ediția de august 2014 a revistei Femeia.

Autor: Adriana Moscu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns