Esti aici
Femeia.ro > Familie > La ce să nu renunți pentru un bărbat

La ce să nu renunți pentru un bărbat

Oamenii înțelepți știu că o relație bună presupune compromisuri de ambele părți. Cine iubește își ține eul în frâu și îl pune pe partener pe primul plan.

Compromisul nu ceva de rușine, mai ales într-o relație, înseamnă să mai lași, în măsura acceptabilului, de la tine, așa cum lasă și el de la el. Dar mare atenție: există câteva lucruri care nu trebuie în nici un caz să fie subiect de negocieri în cuplu!

  1. Visele tale

Dorințele, ambițiile, visele și aspirațiile rale legate de viață nu trebuie abandonate în nici un caz de dragul unui bărbat. Visezi să ai o familie mare, cu cel puțin trei copii? Ai vrut mereu să călătorești cât mai mult în toată lumea? Ți-ai propus să ai o carieră de succes și să devii o profesonistă de excepție? Foarte bine, mult succes! Asta nu înseamnă, desigur, că trebuie să renunți la viața de cuplu, dimpotrivă. Însă dacă un bărbat îți cere să-ți abandonezi visurile, pentru ca el să fie pe primul plan, iar tu accepți acest lucru, s-ar putea să regreți într-o zi. În fond, cine te iubește te acceptă așa cum ești, ba mai mult, te iubește tocmai că ești așa cum ești.

  1. Sentimentul propriei valori

Bărbatul visurilor tale trebuie să te considere un egal al lui. Într-o relație sănătoasă, partenerii se sprijină și se întăresc unul pe celălalt, la bine și la rău. Prin urmare, nu permite niciodată unui bărbat să te facă să te simți inferioară lui. Te face să te simți nesigură, îți minimalizează prezența și acțiunile, te tratează fără respect? Fugi cât mai repede de un astfel de om!

  1. Cele mai importante relații ale tale

Când dragostea este proaspătă, iar hormonii își fac de cap, nimeni nu vă poate tulbura armonia. Vrei să petreci fiecare minut liber în preajma lui, iar el nu se poate desprinde de tine. Este normal, dar ai grijă: pe termen lung nu trebuie să-ți neglijezi prietenii, rudele apropiate și contactele sociale importante, la care ții și care te definesc. Familia și prietenii au fost alături de tine înainte ca el să-și facă apariția în viața ta. Iar în cazul acela nefericit, în care el va pleca, familia și prietenii sunt cei care vor rămâne tot timpul lângă tine.

  1. Independența ta

Ar trebui, în orice situație te-ar aduce viața, să fii capabilă să-ți câștigi singură existența. Ar trebui să te poți descurca/exprima, emoțional, mental și social, fără sprijinul lui. Prietenii buni și de încredere, un loc de muncă potrivit cu capacitățile tale și unde ești apreciată la adevărata valoare, eventual câteva abilități practice (de a schimba un bec ars sau de a face o gaură în perete pentru a atârna un tablou), iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le consolidezi și care te vor ajuta să ai o viață împlinită, indiferent de furtunile sau tulburările din viața sentimentală. În plus, în felul acesta vei putea mereu să alegi liber, în prorpiul tău interes.

  1. Convingerile tale

Fiecare om are niște principii de viață, niște convingeri care-l definesc. Fie că este vorba despre protecția animalelor, despre dreptate, sinceritate sau toleranță, aceste crezuri pe care le ai îți determină alegerile și traiectoria. De aceea este bine ca în ce privește convingerile esențiale să nu faci compromisuri. Se spune că contrariile se atrag, dar psihologii au observat că relațiile cele mai stabile se stabilesc între parteneri care au idei morale și de valoare asemănătoare.

Dreptul de a fi tu însăți

Nu-ți schimba niciodată personalitatea pentru a face pe plac unui bărbat! Nici măcar nu ar trebui să încerci sau să te gândești la asta. În primul rând, p etermen lung acest lucru nu va reuși, mai devreme sau mai târziu efortul de a fi altcineva va deveni obositor. În al doilea rând, nu este nimeni mai sexi decât o femeie care știe cine este și care s-a împrietenit cu slăbiciunile și punctele ei forte. acă unui brăbat nu-i place cum te porți, cum gândești, cum reacționezi și cum trăiești, înseamnă că el pur și simplu nu este omul potrivit pentru tine. Din păcate, presiunea societății este deseori foarte mare și femeile acceptă parteneri nepotriviți doar pentru a nu fi singure, pentru a nu purta acest stigmat social care le marginalizează. Dar lumea se schimbă, iar acum femeile încep să-și recapete puterea și conștiința că pot trăi așa cum își doresc.

♥ Când iubești profund, găsești întotdeauna ceva nou în persoana iubită – Blaise Pascal

♥ Dragostea e tot ce avem, e singura modalitate în care ne putem ajuta unul pe celălalt – Euripide

Citește si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.05/2018
Sursa foto: pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns