Esti aici
Femeia.ro > Familie > Sănătate şi sex bun

Sănătate şi sex bun

S-a tot vorbit despre punctul G şi comunicarea între parteneri pentru amor pătimaş şi potrivire din punct de vedere sexual. Dar, spun specialiştii, viaţa intimă (aproape) perfectă depinde şi de alte lucruri: ca sănătatea.

Bunăoară, de viaţa pe care o duci. Cu cât eşti mai sănătoasă, cu atât e mai bun sexul. Ce înseamnă asta? Că alimentaţia şi somnul odihnitor, ca să amintim cele mai importante aspecte, influenţează performanţele sexuale. Așadar, să le luăm la rând!

Cura de slăbire scade libidoul

Vrei să fii cât mai atrăgătoare pentru partener, aşa că te apuci de o cură de slăbire pe repede-înainte. Îţi spui că răul trebuie smuls din rădăcină şi, cu toate că pe el nu l-ai întrebat dacă vrea să fii mai slabă, îţi propui să dai jos 10 kg în două săptămâni. Nu este imposibil, dar e îngrozitor de frustrant. Te simţi rău fizic şi psihic. Desigur, el e vinovat pentru chinurile prin care eşti nevoită să treci. Şi nici nu mai poate fi vorba de chimie în pragul dormitorului!

Dulciurile, pericol de rutină

Da, e adevărat, ciocolata e afrodiziacă, dar excesul de dulciuri, ca orice abuz, va avea exact efectul contrar. O alimentaţie necontrolată te face să te simţi rău în primul rând fizic (oboseală, palpitaţii). În plus, aduce kilograme nedorite. Rezultatul? Eşti mult mai puţin activă, lăsându-l pe el „să se agite“. La un moment dat însă, el nu va mai insista prea mult, interpretând refuzul tău de a încerca anumite poziţii drept plictis, lipsă de interes, îndepărtare. Va interveni rutina lui „trebuie s-o facem şi pe-asta“, apoi apar frustrările, iar de aici până la despărţire nu mai e decât un pas.

Somn odihnitor, noapte bună

S-a constatat că persoanele cu somn agitat, insomnie cronică etc. au libidoul scăzut şi, în general, sunt prea obosite pentru a avea relaţii sexuale normale. În timpul somnului, organismul metabolizează carbohidraţii. De aceea, dacă dormi bine, scazi mai uşor în greutate şi reduci astfel riscul de boli cardiovasculare sau de nutriţie (diabet). În schimb, creşte libidoul, deci se îmbunătăţeşte viaţa sexuală. Prin urmare, o noapte bună din punct de vedere sexual cere somn odihnitor.

Unu, doi, faceţi toţi la fel ca noi!

E sănătos să facem mişcare intensă minimum 30 de minute zilnic. Exerciţiile, chiar şi mersul pe jos rapid, au pe un efect pozitiv asupra disfuncţiilor sexuale. În plus, apetitul sexual este mai ridicat şi, cel mai important, partenerii au o abilitate crescută de a ajunge la orgasm. Pe scurt, au o viaţă sexuală împlinită. De ce sunt atât de importante exerciţiile? Pentru că ajută la o circulaţie sangvină de trei ori mai bună la nivel vaginal şi la eliberarea unor hormoni importanţi în creşterea excitaţiei sexuale.

Trei ajutoare de sănătate şi libido crescut

Pofta vine mâncând

Când e vorba de sex, pofta vine tot mâncând. Sau bând. Pentru că, de când e lumea lume şi sexul e sex, oamenii folosesc ajutoarele de plăcere numite afrodiziace. Cele naturale, de la stridii cu usturoi la ciocolată, nuci şi vin roşu, nu fac decât ca sângele să circule mai bine la nivel periferic, să ajute la eliberarea hormonilor „de fericire“ şi tot aşa.

Pofta vine mirosind

Mirosul tău natural are o mare importanţă în atragerea partenerului (cum se întâmplă şi la animale). Iar tu miroşi în funcţie de ce mănânci – e vorba despre mirosul pielii, nu de faptul că ai mirosi a ceapă sau a pastă de dinţi mentolată. Mâncărurile prea grase dau un miros greu, de transpiraţie muncită, în timp ce fructele, legumele, fibrele te fac să miroşi a proaspăt.

Pofta vine gândind

În loc să te gândeşti la tot felul de facturi, termene limită şi trafic încurcat la orele de vârf, mai bine închizi ochi, respiri adânc, laşi stresul în spate şi… îţi vine gândul cel bun, al unei nopţi viforoase de amor. Stresul nu numai că te copleşeşte psihic, ci îți și slăbește imunitatea organismului, iar din cauza asta, te vei îmbolnăvi tot mai des şi astfel vei uita ce înseamnă un apetit sexual sănătos.

Organismul are nevoie de anumite substanţe nutritive pentru a produce hormoni sexuali, precum testosteronul şi estrogenul, iar acestea se găsesc cu precădere în nuci, arahide, măsline sau avocado, în broccoli sau miere.

Citește și:

Pozitii noi, orgasm de vis

Cei mai dotati barbati, in functie de zodie

Fara perdea

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.6/12.02.2015
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns