Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > 5 mituri despre orgasm și adevărul din spatele acestora

5 mituri despre orgasm și adevărul din spatele acestora

orgasm

Despre orgasm circulă numeroase mituri și, la fel ca în cazul tuturor lucrurilor de acest gen, multe dintre ele sunt complet false. Totuși, rareori vorbim deschis despre sex și orgasm, deci e de înțeles de ce multe persoane pot avea încă dubii.

Pentru a face lumină asupra acestui subiect, iată 5 mituri comune despre orgasm și adevărul din spatele lor.

Un penis mare garantează orgasmul – FALS

Punctul G se găsește la 4 cm de la intrarea în vagin, iar cazurile în care un penis nu atinge această lungime sunt foarte rare. Cu alte cuvinte, poți avea orgasm cu un penis de dimensiune medie (12-14 cm). În general, când o femeie se plânge că penisul partenerului este prea mic, acest lucru se datorează unei lubrifieri puternice și pentru că mușchii vaginului nu sunt destul de lucrați. În mod normal, pereții vaginului se strâng în jurul penisului. Dacă asta nu se întamplă, încearcă exercițiile Kegel pentru a îmbunătăți situația.

Stimularea punctului G duce automat la orgasm – FALS

Descoperirea punctului G nu garantează obținerea unui orgasm. Explicația constă în faptul că acesta nu e nici pe departe la fel de sensibil precum clitorisul, exista în corpul femeii cu scopul exclusiv de a produce plăcere.

Toate femeile pot avea orgasme multiple – FALS

Unii sexologi susțin că bărbatul este mono-orgasmisc, în timp ce femeia este multi-orgasmică de la Mama Natură – adică poate să aibă mai multe orgasme, unul dupa altul, în cadrul aceleiași partide de sex, fără a face pauză. Însă statisticile arată că doar 10% dintre femei confirmă că au orgasm multiplu. În plus, au existat și cazuri documentate de bărbați care pot avea orgasm multiplu (erecția nu se pierde între ejaculări).

Bărbații nu pot simula orgasmul – FALS

De ce-ar fi bărbații diferiți de femei? Și ei simulează orgasmul din aceleași motive ca și noi: ca să le facă plăcere partenerelor de sex, ca să termine partida mai repede… Semnul evident că un bărbat nu a avut orgasm este lipsa ejaculării, deci poți fi păcălită dacă ați folosit prezervativ.

Ar trebui să poți avea orgasm doar prin penetrare – FALS

Milioane de femei nu pot ajunge la orgasm doar prin penetrare! Partenerul ar trebui să îți stimuleze clitorisul cu degetele (îi poți arăta cum te masturbezi tu), prin sex oral sau cu ajutorul jucăriilor sexuale.

Tu ce alte mituri despre orgasm mai cunoști?

 

Citește și: 7 trucuri pentru un orgasm garantat

 

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns