Esti aici
Femeia.ro > Familie > Păreri preconcepute despre sex

Păreri preconcepute despre sex

Ideile moralizatoare despre felul cum trebuie să se poarte o fată decentă în pat împiedică multe cupluri să aibă o relaţie armonioasă. A sosit momentul să vă debarasaţi de stereotipurile sexuale!

Majoritatea fetelor află cum trebuie să se desfăşoare o noapte de dragoste ideală cu mult timp înainte de prima experienţă sexuală. Iar orice deviere cât de mică de la „program“ stârneşte nedumerire şi confuzie: de ce lucrurile nu au mers aşa cum trebuia? Poate că nu „abaterea“ este de vină, iar problema stă în faptul că femeile cred prea tare în toate stereotipurile inoculate de părinți, rude și societate. Unele tabuuri pe care le căpătăm drept moştenire de la o mamă severă şi o bunică vigilentă ne complică viaţa sexuală. Iar regulile din categoria „ce și cum trebuie să facă o amantă perfectă“, pe care ni le-au dezvăluit prietenele, dau naştere unor… nedumeriri în pat. Și sunt neașteptat de multe „reguli“! Haideţi să analizăm câteva asemenea idei preconcepute, destul de răspândite!

* „El trebuie să insiste, iar eu să rezist cât mai mult.“ Poate că pe unii stilul frumoasei inaccesibile îi incită o vreme, dar e puţin probabil ca răbdarea lor să dureze prea mult. Dacă nu te arăţi deloc atrasă de sex și nu-i răspunzi la săruturi, s-ar putea ca el să insiste o perioadă, iar la un moment dat să renunțe. E posibil să pari atât de inaccesibilă, încât admiratorul tău să creadă că nu are nicio şansă. Măcar dă-i de înţeles că atingerile lui îți fac plăcere!

* „În pat, partenerul trebuie să aibă inițiativa.“ Totul e bine când este făcut cu măsură. Vremurile victoriene au trecut de mult: mulți bărbaţi recunosc că le place dacă uneori femeia preia iniţiativa. Desigur, nu e cazul să cazi în extrema cealaltă și să faci pe dura – cine ştie ce părere ar putea avea partenerul despre asta… Dar câteodată este bine să-i arăţi că şi tu ești dornică de sex și inventivă.

* „Un bărbat normal este întotdeauna pus pe fapte!“ Acest lucru este valabil când vorbim despre primele luni de dragoste, când pasiunea fierbe constant, la orice oră din zi și din noapte. Iar iubitul tău este capabil de fapte mari (în ce privește sexul) zile la rând – din pasiune, din dorința de a-și demonstra virilitatea. Dar apoi dinamismul său mai scade. Dimineața, nu se mai repede la tine ca un tigru, ci îmbrăţişează leneș perna, revenind la temperamentul obişnuit: câteva nopţi fierbinţi pe lună, cam ăsta e ritmul lui confortabil. Nu uita nici de factorii externi: muncă, stres, probleme. Iar ca lucrurile să meargă bine în pat, ai grijă ca partenerul să ducă o viaţă sănătoasă.

* „Sexul bun este cel lent.“ După datele sexologilor, femeile sunt capabile să se excite foarte repede şi tot atât de rapid să ajungă la apogeu. Un preludiu prelungit și mişcările lente necesită o ambianță şi o stare de spirit corespunzătoare. Sexul rapid nu înseamnă deloc că bărbatul are faţă de tine o atitudine de consumator, ci pur şi simplu că vă cunoaşteţi foarte bine şi vă permiteți uneori să vă comportați ca nişte adolescenţi impulsivi.

* „E obligatoriu să ajung la orgasm.“ Nu este cazul să crezi tot ce spun romanele siropoase: poveştile despre fete frumoase care se aprind de la o simplă privire a iubitului sunt exagerări. Când nu ajungi la orgasm, nu trebuie să te prefaci. Dacă în momentul cel mai important vei începe să scoţi acele gemete pasionale din filme, cu o voce bine timbrată, s-ar putea să pari falsă și chiar să-l crispezi pe partener. Mai mult, gândurile despre cum să te comporţi „corect“ în pat îți distrag atenţia de la actul în sine. Și atunci cum să mai trăiești momentul?! Continuaţi să vă studiaţi reciproc, să descoperiți noi zone erogene, fiindcă acest lucru vă ajută să vă explorați reciproc sexualitatea.

* „Contracepţia nu este treaba mea.“ E posibil ca partenerul să fie obişnuit să se gândească la protecţie şi să-şi pună prezervativul fără să i se amintească asta. Dar dacă nu-i aşa? Dacă, după părerea lui, „chestiile astea de cauciuc strică tot farmecul“? E mai bine să ai la tine mijloacele de protecţie. Şi nu uita că ejacularea „afară“, pe care se bazează multe cupluri, aproape că nu funcţionează ca metodă de contracepție.

Ce-ți spune intuiţia?

Nu uita că fiecare relaţie de cuplu este unică! De aceea, regulile după care prietena ta cea mai bună se ghidează în viaţa sexuală s-ar putea să nu se potrivească deloc în cazul tău. Ar fi potrivit urmezi mai puțin exemplele altora. Trebuie să ai încredere în tine şi în partener şi să nu te temi că vei fi considerată de cei din jur o persoană ciudată şi nechibzuită. Felul cum îți construiești relaţia intimă te privește numai pe tine!

Blând, amabil, tandru, atent

Încă un mit despre relaţii. Se pare că femeile preferă să aibă o legătură stabilă cu bărbaţii care au trăsături blânde, chiar ușor feminine, în niciun caz cu cei care par duri. În cadrul unui experiment, unui grup de femei le-au fost prezentate fotografiile unor bărbaţi, prelucrate în prealabil pe calculator: aceleaşi feţe au fost făcute să arate mai masculine (maxilar pronunțat, arcadă proeminentă), apoi mai feminine (ochi măriți, sprâncene înălțate, bărbie micşorată). Aproape toate au preferat al doilea tip de bărbați, motivând că îi consideră mai oneşti, mai buni şi mai de încredere.

Citește și:

Sex: Cum îi place în funcție de zodie

Sex: Nu rata momentul!

Ce să nu-i spui după amor

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/10.03.2016
Autor: Burda Romania
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns