Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Patul? Un moft

Patul? Un moft

Se spune că, la un moment dat, îl înveţi pe de rost pe cel de lângă tine, partener de viaţă de mulţi ani. Îl cunoști atât de bine, încât știi dinainte ce vrea să facă ori să spună.

Asta, chiar și când este vorba de amor. Iar când faceţi dragoste, parcă nu mai aveţi – nici tu, nici el – chef de aşa-numitul dans nupţial. Trăiești cu impresia că faci aceiași pași de când te știi. Rutina înseamnă siguranță, dar și lipsa interesului pentru varietate, nou, altceva.

Mai mult curaj

Suntem în secolul XXI și avem impresia că am devenit mai curajoase și dezinhibate decât mamele, mătușile, bunicile. Dar nu-i tocmai așa. Încă ți se pare ciudat să pui în practică fanteziile, te simți inconfortabil dacă ai tu inițiativa, ți se pare oarecum dubios să faci amor cu toate luminile aprinse. Cred că ți-ar trebui mai mult curaj şi încredere în tine. Chestia cu lumina stinsă vine, de cele mai multe ori, din prejudecata conform căreia nu mai există romantism dacă toate cele se văd ca-n palmă.
Ei bine, lăsând la o parte faptul că bărbaţilor le place grozav să vadă tot (chiar dacă nu eşti conform standardelor de frumuseţe, pe el îl incită trupul tău gol, aşa cum e), n-o să-ţi facă rău să vezi ce (ţi) se întâmplă.

Mai puţine ruşinări

Dacă tot am lămurit chestia cu lumina, să vedem cum e cu patul. Da, e comod, dar se poate scăpa de rutina lui. Ai văzut filmele alea americane în care el, cu ea în braţe, împinge cu o singură mişcare a braţului tot ce-i pe birou/masa de bucătărie/tejghea, după care urmează o nebunească partidă de amor? Cred că am mai spus-o, dar mie scena din „Poștașul sună întotdeauna de două ori“ mi se pare cea mai senzuală. Ei bine, locul nu este deloc comod, dar tocmai asta face ca sexul să fie mai bun și orgasmul adevărat. Asta, datorită noutății, modului de penetrare, nerăbdării pe care o simți în tot trupul lui și care ți se transmite.

Nu numai…

… biroul sau masa de bucătărie pot fi încercate, ci și covorul, fotoliul, cada. Aici, un plus. Cada este, cu toată recuzita care o însoțește – lumânări aromate, spumă și săruri –, tocmai bună pentru preludiu. Mai departe, poți alege orice loc din casă. Dar dușul, ei bine, poate fi unul dintre cele mai potrivite locuri pentru amor. Apa curgând are asupra femeilor același efect precum lumânările: le face mai frumoase; în plus, datorită șamponului, mângâierile sunt prelungi și totul se transformă într-o culme a senzualității, iar cu cât amâni mai mult actul în sine (apa te ajută la asta), cu atât sexul va fi mai intens. Inclusiv poți experimenta orgasmul multiplu despre care se vorbește atât de mult prin cărți și reviste.

Ba chiar fantezii!

Ca să mergem până la capăt, să vorbim despre posibilitatea de a pune în practică una dintre cele mai frecvente fantezii ale doamnelor din toată lumea prea civilizată: dragostea sub cerul liber: pe plajă sau în pădure, numărând stelele sau urmărind norii. De obicei, fantezia presupune un loc public. Faptul că poți fi oricând surprinsă te excită mai mult ca orice. Însă, ca să nu fii pusă în situația de a plăti amendă pentru expunere indecentă, eu zic să te mulțumești cu natura sălbatică. Un picnic pus la cale într-o pădure retrasă sau o primă plajă acum, când încă n-a început sezonul, iar mirosul de alge, strigătul pescărușilor și nisipul umed te vor face să te simți ca la începutul lumii.

Una peste alta…

… patul devine ceva prea cuminte, dacă stai să te gândești. Nu este de neglijat, pentru că asta e situația, dar nici nu trebuie să te gândești că nebuniile sunt apa­najul celor până-n 25 de ani. E loc pentru nebunie, fantezie, senzualitate şi sex aprig chiar şi după 40 de ani. Iar convenienţele sunt doar pentru cei care cred în ele. Cu cât eşti mai liberă şi deschisă la noi experienţe, cu atât vei îmbătrâni mai târziu şi vei fi mai interesantă, dorită și iubită.

Senzaţii nemaipomenite poţi avea – cel puţin aşa spun prietenii care au încercat experienţele – în lift, în avion sau, cel mai romantic, în apa mării. Şi nu neapărat faptul că aţi putea fi prinşi îţi accelerează bătăile inimii în situaţiile menţionate (dar să nu neglijăm contribuţia adrenalinei), ci spaţiul, mişcarea spaţiului în care se petrece actul sexual odată cu sau în contratimp cu mişcarea voastră. Şi dimensiunile acestui spațiu care vă vor pune imaginaţia la încercare. Testează măcar o dată! Merită.

3 motive pentru care nu iese ca-n povești

  1. Poziţia preferată de el e dureroasă pentru tine – spune-i deschis, e mai bine decât să te retragi chiar când îi e lumea mai dragă.
  2. Preludiul mult prea scurt te face să te simți nu dorită, ci posedată, un fel de obiect sexual, nicidecum femeia visurilor lui.
  3. Poziții pe care nu le accepți (prejudecată, imposibilitatea de a le pune în practică și, prin urmare, un anumit complex) și pe care el te tot îndeamnă să le puneți în practică – din nou, vorbește-i, nu e nimic rușinos în asta!

Citeste si:

 

Articol preluat din ediția de mai 2015 a revistei Femeia.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns