Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Cele mai comune prejudecăți ale bărbaților despre prezervative

Cele mai comune prejudecăți ale bărbaților despre prezervative

prejudecati prezervative

Unii bărbați au anumite prejudecăți despre prezervative pe care le folosesc drept scuză pentru a refuza să facă sex protejat. Deși îți recomandăm să eviți astfel de bărbați iresponsabili, îți oferim și câteva soluții pentru a le explica că se înșală.

Prejudecata nr 1: Nu are încredere în mine, crede că am boli cu transmitere sexuală

Cât timp nu ți-a arătat rezultate recente ale testelor pentru boli cu transmitere sexuală, nu ai absolut nicio garanție că este „curat”. Nu se pune problema de încredere, ci de prevenție! Unele persoane infectate nu prezintă simptome, deci este posibil ca el să fie infectat fără ca măcar să știe. Nu trebuie să devii paranoică, însă nici nu e în regulă să faci un astfel de compromis.

Prejudecata nr 2: De fapt ea are o boală cu transmitere sexuală, dar nu vrea să recunoască

Bineînțeles, acesta este un argument lipsit de logică: din nou, prevenția este foarte importantă. Propune-i să faceți amândoi teste înainte de a renunța la prezervativ și a alege o altă metodă contraceptivă.

Prejudecata nr 3: Are prezervative în geantă, deci este o femeie ușoară

Faptul că porți la tine un prezervativ nu te face o persoană promiscuă, ci una responsabilă, care cunoaște efectele secundare care pot apărea după o pardită de sex.

Prejudecata nr 4: Sexul nu mai poate fi spontan

Sexul este la fel de spontan și dacă vă opriți pentru câteva secunde pentru a aplica prezervativul. Acesta poate fi ținut în geantă sau în noptieră pentru a fi la îndemână, deci veți putea reveni la activitățile mai distractive în doar câteva momente.

 

Citește și: Păreri preconcepute despre sex

Citește și: Bolile cu transmitere sexuală care afectează femeile

 

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns