Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Recunoștința, secretul cuplurilor fericite

Recunoștința, secretul cuplurilor fericite

Mai multe analize ale unor specialiști psihologi care au studiat viața de cuplu au dus la concluzia că manifestarea recunoștinței între soți sau parteneri este cea mai simplă, dar și cea mai eficintă cale prin care relația de cuplu se menție sudată și la un nivel calitativ ridicat.

Studiul a dovedit că cele mai mari tensiuni într-un cuplu apar ca urmare a dificultăților financiare urmate de gesturile de trădare și infidelitate. De partea opusă recunoștința între parterii unui cuplu și simpla rostire a cuvantului magic ”mulțumesc”, întăresc și consolidează, sudează și întrețin relația de cuplu.

Recunoștința și exprimarea mulțumirii sunt dovezile concrete ale echilibrului și parteneriatului real într-o relație de cuplu. Recunoștința este un sentiment care nu se poate manifesta decât între persoane foarte sincere și apropiate una față de alta. Existența unei relații care să includă recunoștința reciprocă față de gesturi mai mici sau mai mari este o probă a solidității unei relații de cuplu și contribuie la menținerea unei relații sincere. Nu poți fi recunoscător cuiva dincolo de sinceritate absolută!

A te știi apreciat de soț/soție indica un anume grad d erespect și stimă reciprocă și influențează felul în care te simți față de partenerul tau. Recunoștința este un angajament și confirmarea credinței că relația este una de durată.

Rezultatele mai arată că un simplu ”mulțumesc”, poate contribui la o căsnicie fericită, fiind deseori temelia unei relații de parteneriat total.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns