Esti aici
Femeia.ro > Familie > Relație nouă, obiceiuri vechi

Relație nouă, obiceiuri vechi

Știi cum e: când faci de mult același lucru, intervine obișnuința, un fel de a face acel lucru în mod reflex. Ca atunci când te muți într-o altă casă și te trezești întorcându-te la vechea adresă.

Cam la fel e și cu relațiile cu bărbații (mă rog, relațiile în general, dar pe noi ne interesează acum cele cu bărbații), când (nu importă de ce) te desparți de unul și te amorezezi de altul. Relația se dezvoltă, ba chiar tinde să devină serioasă în sensul visat în special de femei, căsătorie adică. Și deodată simți o răceală din partea lui. Bineînțeles că asta te pune pe gânduri, normal că începi să-l descoși, chipurile pe ocolite, dar tocmai asta ajunge să-l irite mai abitir. Totul pornește de la…

Gesturi mici

Alea care-ți intră în refelx. Îți cere o cafea. Și i-o faci fără zahar și mai tare, așa cum îi plăcea celuilalt. Te roagă să-i cumperi un aparat de ras, dându-ți toate indicațiile specifice. Îi cumperi exact aparatul de ras preferat al fostului. Și tot așa. Omu’, cel nou, înțelege o dată, mustăcește, dar trece peste, la fel a doua oară. Dacă nu vei încerca să te controlezi însă, se va simți curând într-un fel de relație cu înlocuitori și va începe să caute și altceva, un suflet mai puțin pereche cu fostul, pe cineva care vrea să-și construiască un viitor, nu să renoveze trecutul.

Ritual de amor

Se întâmplă, da, știu că ne place să credem că suntem mereu inventive, mereu deschise la nou, dar, recunoaște, un anumit ritual, anumite mișcări și mângâieri te făceau să te simți în siguranță. Inutil, din moment ce relația s-a terminat. Dar obișnuințele au rămas acolo, în subconștient. Și te trezești punându-le în practică cu noul partrener, uitând cu desăvârșire și că e noul, și că n-are aceleași plăceri precum anteriorul. Ghinion! Că-i mai greșești cafeaua, ochiurile sau apa de gură, poate trece cu vederea, dar, când e vorba de amor, pretențiile sunt mai mari. Așa că atenție mărită, cu astea nu se glumește!

Din colț în colț

Cam asta e reacția ta când îți dai seama că ai dat-o-n bară. Din nefericire, tot încercând să ieși basma curată, mai rău faci. Iubitul devine mai atent la mișcările și, mai ales, scăpările tale. Începe să le contorizeze și, până la urmă, trage linie, adună și ajunge la concluzia că ești cu gândul mai mult la fostul decât la el. De parcă nu că ți-ar fi greu să treci peste trecut, dar nici n-ai prea avea intenția. Prin urmare, mare atenție! Sau, și mai bine, dacă ai cu adevărat încredere în el și chiar vrei să trăiți împreună până la adânci bătrâneți, mai bine avertizează-l. Mai în glumă, mai în serios, spune-i cum stă treaba și că ai nevoie de ajutorul lui. Va fi încântat că-l faci părtaș, se va strădui să te ajute, să inventați împreună obiciuri noi, jocuri noi, care să fie numai ale voastre, fără să vă amintească de nimeni din trecut. Nici ție, nici lui.

Ei cum s-or fi descurcat?

Există câteva celebrități la Hollywood care se pot lăuda cu o serioasă depășire de plan la numărul de parteneri cu acte în regulă. Dacă pentru unele dintre noi e greu să se dezbare de obiceiurile vechi pentru o relație nouă, cum o fi fost pentru acestea, care numără de la cinci la opt căsnicii mai mult sau mai puțin îndelungate.

Mickey Rooney − 8 căsătorii. A murit la 90 de ani și, așa mititel, rubicond și mereu zâmbitor cum era, a avut mare succes la femei. Prima a fost o frumusețe a Hollywoodului, Ava Gardner. A rezistat un an. Ultima, Jan Chamberlain, a rezistat mai bine de 30, până la decesul actorului.

Martin Scorsese − 5 căsătorii. Celebrul regizor a făcut cinci încercări și abia ultima a fost norocoasă. Cu Hellen Schemerhorn Morris este şi astăzi, după aproape 20 de ani de mariaj.

Dennis Hopper − 5 căsătorii. A fost deliciul bârfelor hollywoodiene prin ’70, când s-a însurat pentru a doua oară. A, nu pentru că s-ar fi recăsătorit, ci pentru că acest al doilea mariaj a durat opt zile. După alte două căsnicii nereușite, Hopper s-a căsătorit pentru a cincea oară. Avea 60 de ani, iar mireasa, 29. După 14 s-au despărțit, iar în timpul divorțului, actorul a decedat.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr6/16.02.2017
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns