Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Scapa imediat de vampirii energetici!

Scapa imediat de vampirii energetici!

vampir energetic

Ţi s-a întâmplat vreodată ca după o conversaţie, fie ea telefonică, să nu te mai concentrezi, să te simţi secătuit de puteri, deprimat sau pur şi simplu indispus, aparent fără motiv? Răspunsul afirmativ arată că ai fost victima unui vampir energetic.

Ce este un vampir energetic? Aparent, un individ oarecare, cu nimic deosebit față de ceilalţi. Doar că, având câmpul bioenergetic preponderent negativ, el captează, fără să vrea ori să-şi dea seama, sau fură cu bună ştiinţă energia pozitivă a celor din jur, secătuindu-i astfel de propria lor forţă vitală. Cei dintâi nu sunt periculoşi, însă de cei din urmă ar fi bine să ne ferim.

Cum îi recunoşti

Oriunde poţi intra în contact cu un vampir energetic: la locul de muncă, în cercul de prieteni, printre vecini, ba chiar şi în familie. Cum îl recunoşti? Mai ales că nu-i este teamă de usturoi, merge liniştit la biserică, doarme într-un pat normal şi nu se hrăneşte cu sânge. Hrana lui: energia celor din jur.
De regulă, atmosfera din jurul unor asemenea indivizi este încărcată fie de agresivitate, fie de negativitate, vampirii energetici fiind agresivi ori autocompătimitori.

Vampirul agresiv: Ca să se încarce cu energia altora, el provoacă un scandal sau o nemulţumire, face tot posibilul să-i irite, să-i supere, să-i întristeze pe cei din jur, situaţie în care îi e lesne să se adape din energia lor. Abia după ce va mătura totul în cale prin agresivitatea lui, încântat că şi-a încărcat bateriile, se va simţi bine, devenind prietenos, zâmbitor. Întrucât necazurile altora îl aduc într-o stare de deosebită încântare, unui asemenea individ îi place să meargă la înmormântări, să savureze din teroarea şi durerea din locurile unde s-au produs accidente, crime, cataclisme naturale, să urmărească cu nesaţ ştirile despre asemenea evenimente.

Cum te protejezi de un vampir energetic agresiv: Cum în multe situaţii nu-l poţi ignora (nici pe şeful de la serviciu, nici pe soacră, uneori nici măcar pe vecinul cârcotaş), esenţial este să nu te laşi antrenat în conflict, nici măcar iritat. Cât timp eşti nevoit să vorbeşti cu un asemenea individ, nu-l privi direct în ochi, fiindcă prin ochii tăi va dori să savureze din energia ta vitală. Întrucât pentru un vampir energetic agresiv este esenţial să-şi domine victima fie prin violenţă şi agresiune verbală, fie printr-o atitudine de sufocare şi grijă exagerată (important este să irite), pentru a pune capăt unor asemenea manifestări, părăseşte sub un pretext oarecare locul în care s-a întâmplat să vă aflaţi împreună. Dacă acest lucru nu este posibil, schimbă subiectul discuţiei.

Vampirul autocompătimitor: Îl recunoşti în persoanele care se plâng în mod constant de propria viaţă, considerând că se numără printre ghinionişti, învinovăţind soarta şi pe toată lumea pentru nereuşitele lui, el neavând niciodată vreo vină în tot ce i se întâmplă. De obicei, mulți îi sar în ajutor, găsindu-i un loc de muncă, reparându-i instalaţiile sanitare sau maşina – gratis, fireşte, fiindcă el niciodată n-are bani. N-ar fi nimic rău în asta, doar că, pe lângă un asemenea ajutor, i se permite să se alimenteze din energia vitală a celui care tocmai s-a lăsat înduioşat de necazurile şi neajunsurile lui. De fapt, el tocmai asta vrea, iar restul îl primeşte ca bonus.

Cum te aperi de un vampir energetic autocompătimitor: S-ar părea că nu-ţi vrea răul, fiind chiar foarte binevoitor în aparenţă? Durerile de cap inexplicabile, starea de sfârşeală sau întristare profundă, faptul că brusc te apucă căscatul după contactul cu o asemenea persoană ar trebui să te pună pe gânduri. Ce ai putea face? Oricât ar părea de ciudat, biruiești un vampir energetic autocompătimitor recurgând la propria lui metodă. Începe să ţi se plângă de ceva anume? Întrerupe-l şi expune-i din problemele tale. Te tot sună să-ţi ceară ba una, ba alta? Procedează aidoma! Cel mai indicat ar fi să reduci la minimum contactele cu un vampir energetic, fie el doar autocompătimitor. Nu-ţi va fi prea greu, fiindcă are mereu la îndemână soluţia: va căuta altă victimă.

Măsuri de protecţie

Învață să ridici o barieră de protecţie faţă de vampirii energetici. Când ştii că te afli în preajma unui hoţ de energie, imaginează-ţi cum construieşti, cărămidă cu cărămidă, un zid protector între tine şi atacatorul energetic. O altă variantă: chiar în timpul conversaţiei, imaginează-ți că eşti într-un balon de sticlă şi comunici cu acesta prin peretele transparent ce se află între voi, blocându-i în felul acesta accesul la câmpul tău energetic.
Dacă ai fost victima unui vampir energetic, simţindu-te devastat de forţa vitală, încearcă s-o recuperezi cât mai repede. Pentru asta, fă un „duş contrastant“ imaginându-ţi cum apa care ţi se prelinge pe corp te eliberează de toată energia negativă cumulată. Bea un ceai, apoi fă o plimbare în parcul din apropierea casei, ştiut fiind că natura este o excelentă sursă de încărcare cu energie pozitivă.

Pisica, animal benefic

Pisica este singurul mamifer care, pentru a trăi, are mereu nevoie de o anumită cantitate de energie negativă. Nu se poate să nu fi observat și tu că pisicilor le place să stea pe televizor, frigider, computer, mașini de spălat în funcțiune, adică pe aparatura ce iradiază în mediul înconjurător oscilații electromagnetice negative. Cu cât mai mare este nivelul acestor oscilații, cu atât mai fericită este pisica. Omul, dimpotrivă, pentru a se însănătoși, trebuie să scape de energia negativă și să-și normalizeze astfel sistemul energetic.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.36/2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: © alexanderudjuk – Fotolia

Comments

comments

One thought on “Scapa imediat de vampirii energetici!

  1. Nu e niciun blabla, chiar asa este. Pot sa confirm. Poate nu ati avut contact cu asemenea persoane dar eu am avut si stiu sa-i recunosc. Asa ca tineti-i departe.

Lasă un răspuns