Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Secretele casniciilor reusite

Secretele casniciilor reusite

Se spune ca o casnicie este un fel de contract bazat pe un parteneriat, in care regula de baza este aceea de a face concesii in fiecare zi. Principiul este valabil pentru ambi parteneri si este unul din secretele casniciilor reusite. Dar acesta nu este singurul.

Iata secretele casniciilor reusite care fac un cuplu sa dureze

Umorul este considerat marele secret al vietii frumoase si unul din cele mai importante amanunte care fac un cuplu sa dureze. Ideea este aceea de a trata cu umor situatiile care in mod normal ar putea duce la conflicte. Umorul te poate ajuta sa depasesti situatiile tensionate transand disputa printr-o alta abordare.

Printre secretele casniciilor reusite se numara si acela de a nu merge la culcare suparat, indiferent cat de tensionata sau dificila a fost ziua. Eventual poti relua disputa a doua zi dimineata, dar seara, la culcare, trebuie sa mergi meregi cu zambetul pe buze, alaturi de jumatatea ta. Unii spun ca un cuplu care o sa dureze isi atinge in fiecare seara, inainte sa adoarma, picioarele pe sub plapuma….

Fa-i un compliment partenerului tau, in fiecare zi. Este unul din secretele casniciilor reusite si o permenenta dovada de dragoste. Lauda-l cu ceva, sau pur si simplu fa-i un compliment. Intra aici si afirmatiile simple de genul: „Iti sta bine rochia/camasa”, „Arati bine azi!” sau „Prajitura a fost delicioasa” ori „Ai reparat perfect usa dulapului!”

Printre secretele casniciilor fericite se afla si acela de a constientiza ca mariajul nu este un fel de combinatie care are un scop imediat, ci un pact pe durata nedeterminata, asfel ca niciodata nu trebuie sa ramai cu resentimente sau angoase fata de partenerul tau. Cea mai buna politica este „iert, uit si imi aduc aminte de momentele in care ne-am indragostit unul de altul”, indiferent cat de serioasa este disputa.

Un alt secret care poate garanta o casnicie fericita este aceea de a stabili exact rolurile in casa. Ambii parteneri au nevoie sa fie lideri, dar daca vor incerca sa conduca concomitet vor ajunge la conflicte. Impartirea responsabilitatilor si respectarea acestei delimitari este insa o cale excelenta.

Intr-o casnice fericita secretul este sa nu faci niciodata socoteala intre cat ai oferit si cat ai primit. Nu ai de unde sa stii ce-ti aduce ziua de manie, asa ca singura preocupare trebuie sa fie aceea de a oferi echilibru, liniste si intelegere partenerului si celorlalti membri ai familiei.

In loc de final, unul din secretele casniciilor fericite este sarutul de noapte buna, chiar daca sunteti suparati. Sau mai ales atunci!

Citeste si cele 12 secrete ale cuplului perfect

Comments

comments

Lasă un răspuns