Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Semne ca esti intr-o relatie toxica

Semne ca esti intr-o relatie toxica

O relaţie toxică îţi provoacă arsuri, dar o singură doză din această otravă nu este de ajuns pentru a te omorî- îţi vei da seama de abia după ceva timp de otrava care ţi-a distrus crendinţa în dragoste. Vorbind foarte serios, ştiinţa a demonstrat că a fi într-o relaţie toxică poate duce la probleme de sănătate, de la tulburări de somn până la un risc ridicat al insuficienţei cardiace.

Identifică relaţia toxică şi evită torturile psihice şi fizice, pentru a renunţa la ea cât mai repede.

Dacă recunoşti una sau mai multe din situaţiile de mai jos, înseamnă că eşti într-o relaţie toxică.

Cineva păstrează scorul

Indiferent că ştii sigur că aceasta este a şasea oară în două luni în care el vine acasă târziu, sau că el refuză să uite momentul în care i-ai aruncat perechea de pantaloni preferată, un tabel pentru scor nu are ce căuta înafara terenului de sport. Dacă unul dintre voi ţine cont de numărul exact de bune sau rele  făcute de celălalt, şansele sunt să te afli într-o relaţie toxică.

Te face să te simţi ca o proastă

Un partener ar trebui să te însufleţească, nu să te pună la pământ. Acea persoană nu ar trebui să te facă să te simţi prost în privinţa intereselor, hobbyurilor sau credinţelor tale. Dacă îţi desconsideră ideile, atunci fii sigură că te desconsideră şi pe tine. Ieşi repede din această relaţie toxică.

Citeste si: Ce sa nu faci niciodata pentru dragoste

Nu-şi poate asuma responsabilitatea

Când vă certaţi, este partenerul tău în stare să-şi recunoască partea de vină? Sau recunoaşte doar faptul că l-ai enervat? Într-o relaţie sănătoasă, cei doi se pot calma şi pot vedea cum au contribuit eşecurilor sau succeselor- nimeni nu este vinovat. Inabilitatea de a-şi recunoaşte vina, în opinia mea, este un semn de imaturitatea emoţională.

Unul dintre voi ameninţă constant că totul se va sfârşi

Unul dintre voi sau amândoi trăiţi cu frica faptului că cea ma mică ceartă îl va convinge pe celălalt să plece. De exemplu, în loc să-i spui ,, Mă deranjează faptul că ai întârziat’’, tu îi spui ,, Nu pot fi cu cineva care nu ajunge la timp’’.  Aceste ameninţări, indiferent dacă vin din partea ta sau din partea lui, sunt semne că aveţi o relaţie toxică.

Citeste si: 8 semne ca trebuie sa va despartiti

Insultele sunt ceva normal

Singurule nume pe care ar trebui să le foloseşti când îţi strigi iubitul ar trebuit să fie cel din certificatul de naştere sau cel de alint. Dacă iubitul tău foloseşte cuvinte insultătoare în mod neintenţionat sau intenţionat, atunci ar trebui să-l părăseşti. Şi dacă eşti pe punctul de a folosi expresia ,, eşti un……’’, atunci întreabă-te de ce foloseşti acest tip de limbaj cu un om la care ţii.

Nu-ţi  dă voie să te dezvolţi

Fapt: Oamenii se schimbă. Odată cu timpul, învăţăm multe lucruri despre viaţă şi despre noi înşine,  până şi visele şi ambiţiile noastre se schimbă. E în regulă. Este important să fi alături de cineva care este dispus să accepte acele schimbări şi să se dezvolte odată cu tine. Într-o relaţie toxică, un tip va încerca să te tragă în jos şi să te oprească din a te dezvolta personal.

Citeste si: 8 sfaturi pentru a trece peste o despartire

Care sunt alte semne că eşti într-o relaţie toxică? Ai fost vreodată în vreuna? Cum te-a făcut să te simţi, şi cum ai trecut peste ea? 

Comments

comments

Lasă un răspuns