Esti aici
Femeia.ro > Familie > Divorțul bate la ușă? Ce semne îl anunță?

Divorțul bate la ușă? Ce semne îl anunță?

Deși oamenii se casatoriesc din dragoste și sunt plini de speranța, se întâmplă uneori (prea des, din păcate) să se ajungă la divorț. Divorțul, chiar și atunci când este de comun acord, este o trauma și este efectul unei serii de situații peste care, de la un moment dat încolo, nu se mai poate trece. Există o multitudine de motive care duc un cuplu la divorț, dar există și câteva semne care anunță că divorțul bate la ușă!

1. Conflictele din nimic, conflictele absurde.

De regulă un cuplu care este reciproc interesat să susțină relația are abilitatea de a evita conflictele din nimic și pe cele absurde. Oamenii au conflicte și, într-o căsătorie, există o dispută de idei, o contrazicere sau un motiv de ceartă în fiecare zi. Cuplul care are o căsnicie solidă o să abordeze divergență cu tact, fără a o extinde în zona „neagră, fără întoarcere”. Unul din semnele care anunță divorțul sunt conflictele absurde, din nimic, care devin dispute majore. Dacă în cursul unei dispute minore este reluată toată epopeea negativă a cuplului, este aproape cert că un divorț bate la ușa.

2. „E vină ta!”

În momentul în care în cuplu apare acuzația „e vină ta!” trebuie să iei în calcul că se poate ajunge, mai devreme sau mai târziu, la divorț. Un cuplu stabil, solid, chiar dacă are probleme nu va spune niciodată „e vină ta!” și asta pentru că deciziile se discută, se negociază sau sunt asumate că atare și de celălalt partener. Într-un cuplu situațiile neplăcute, complicațiile și problemele nu sunt doar responsabilitatea unuia dintre parteneri. În momentul în care se ajunge la această acuzație, esență relației de cuplu a fost grav afectată.

3. Tolerarea relațiilor extra-conjugale.

Această este o problema complicată pe care fiecare cuplu în parte decide să o abordeze și să o soluționeze în funcție de foarte mulți factori. Infidelitatea este o mare trauma pentru un cuplu, o fisură și, în sine, un motiv temeinic care poate duce la divorț. Există însă situații în care partenerii decid să depășească momentul și să meargă mai departe. Dar dacă se ajunge la acceptarea, ca pe ceva normal a relațiilor extra-conjugale atunci divorțul este iminet, iar căsătoria aceea este doar una formală, de conjunctură.

4. Orgolii și lupte non-stop.

Nu spun „lupte” la propriu, deși se poate ajunge și aici…. Este foarte sănătos orgoliul și manfestarea lui, dar în cuplu orgoliul trebuie temperat și echilibrat pentru că poate să fie sursă unora dintre cele mai grave și serioase dispute în cuplu. În cazul unor parteneri care își expun principiile, ideile, orgoliul, în general, fără nici o notă de toleranță și înțelegere față de partener se poate vorbi despre un cuplu condmnat la divorț.

5. Pierderea încrederii în partener.

O erodare lentă a încrederii în partener, atenuarea sentimentelor de afecțiune, indiferență și lipsa de reacție față de partener sunt semne care anunță un divorț. Căsătoria este o instituție care necesită răbdare și sacrificiu, toleranță și înțelepciune în gestionarea propriilor sentimente. Atunci când nu există toate acestea, există riscul divorțului.

Căsătoria este că o firma comercială. Are reguli stricte, principii și legi care trebuie respectate. Dar o instututie comercială trebuie să facă față la fluctuațiile pieței, să reziste în față riscurilor pe care le presupune economia și să depășească cu bine momentele în care le bate fiscul la ușa. Dacă firma nu rezistă la toate acestea intră în faliment. Divorțul este un fel de faliment al căsniciei.

Sursa foto:pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns