Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Sex cu lumina aprinsă. Amor fără prejudecăți

Sex cu lumina aprinsă. Amor fără prejudecăți

Am tot vorbit despre amorul fără prejudecăți. Despre sexul cu imaginație. Despre tabuurile care ne încurcă plăcerea.

Dar am uitat să povestim de cea mai celebră prejudecată: sexul se face pe întuneric! De ce? Și de ce mai ales femeile vor întuneric? De rușine? Păi, dacă tot faceți ce faceți, de ce-ar trebui să vă rușinați?

Nu trebuie să refuzi o experienţă doar pentru că mama, vecina sau cine ştie ce prietenă  ţi-a spus că „e de ruşine“. Pentru asta însă e nevoie ca partenerul tău să dea dovadă de multă pricepere şi, să-i zicem astfel, diplomaţie. Cristian Andrei, psiholog

Dacă femeia iubeşte cu adevărat, în majoritatea cazurilor, acceptă noi jocuri. Cu o condiţie: orice noutate să fie introdusă cu multă atenţie şi căldură.

Femeile se rușinează

Sau poate vor să simtă, să-și imagineze. Pentru că ele, femeile, sunt cele care vor lumina stinsă când fac dragoste. Unele pentru că se rușinează de propriul trup, de propriile dorințe chiar, iar altele dintr-un fel de mică perversiune. Preferă să pipăie și să-și imagineze ce și cu cine li se întâmplă decât să vadă cu propriii ochi. Primele ar trebui să știe că, în viaţa de toate zilele, bărbaţii nu prea țin la 90-60-90. Iar feminitatea nu stă întotdeauna în perfecţiunea formelor.

Truc de crescut încrederea

Un psiholog m-a învățat demult un truc. Pentru a scăpa de jena de a se arăta în toată nuditatea partenerului, femeile ar trebui să facă zilnic un mic exerciţiu: să se plimbe goale într-o cameră luminată puternic, cu cel puţin două oglinzi mari, în care să se vedevadă din cât mai multe unghiuri. 10-15 minute pe zi, nu mai mult, timp de o săptămână. Aşa va învăţa, cu vremea, să meargă, să se mişte cât mai dezinvolt, punându-şi în valoare calităţile. Celor care vor doar să-și imagineze nu prea avem ce să le facem.

Bărbații vor să vadă

Să vadă cum te înfiori sub mângâierile lui, să vadă cum îți strălucesc ochii de dorință. Da, sunt și bărbați cărora le place să-și imagineze, dar majoritatea vor lumină a giorno, de parcă lumina ar face sexul și mai pătimaș, și mai spectaculos. Bărbații vor să știe cum stau și vor să-și vadă partenera cum tresaltă de plăcere. Pe de altă parte, mai pragmatici, urăsc s-o ia pe pipăite prea mult, să nimerească, Doamne ferește!, altceva decât ce-și doriseră.

Motive întemeiate

Să-ți dorești să aprinzi lumina. Pe de o parte (nu că ai avea îndoieli, dar zic și eu!), ești sigură că nu-și imaginează că face amor cu alta. Pe de altă parte, dacă te simți bine când stai goală în fața lui, fii sigură că te vei simți bine alături de el în orice situație. Și, cel mai important, îl poți privi în ochi! Poți vedea cum te vede el!

Când nici nu mai are importanță

Dacă lumina e stinsă sau aprinsă, dacă-ți dorești sau nu să faci amor. Este un moment prin care trec cele mai multe femei după câțiva ani de căsnicie. De ce? Pentru că devin (chestie de educație, de prejudecată) surori, menajere, asistente medicale, mame, uitând să fie şi amante pentru partenerul de viață. Unele se consideră prea bătrâne pentru… giumbuşlucuri, altele dau vina pe copii şi probleme; realitatea e că majoritatea își pierd încrederea în ele înseși.  E bine să nu lași lucrurile așa: dacă simți nevoia de ceva năstrușnic în dormitor, spune-i! Va fi fericit. Iar tu nu vei fi nici pe departe caraghioasă, ci interesantă!

Amalia, 36 de ani, Constanţa: „Sunt divorţată de patru ani. Căsnicia mea n-a fost însă chiar atât de îngrozitoare, dar nici o bucurie. Mă rog, despre altceva voiam să vorbesc. Am cunoscut de curând un bărbat cu care mă simt extraordinar. Am trecut cu bine chiar şi proba primei nopţi de dragoste. Şi a celei de-a doua, a treia, a primei luni. În noaptea când am sărbătorit această primă lună, iubitul meu a început, de la un moment dat, să mă mângâie altfel. M-am înfiorat de plăcere, dar în acelaşi timp m-am şi speriat. Mi se părea că „nu se face“ la vârsta mea să mai simt asemenea plăceri, că suntem poate puţin perverşi!?“

Nu, nici vorbă să fiţi perverşi. Orice vă face ţie şi lui la fel de multă plăcere este normal, în firea lucrurilor. Faptul că te-a luat cu binişorul, că te-a făcut să te în fiori de plăcere ar trebui să bucure. După experienţa înţeleg nereuşită a primei căsnicii, ai găsit, se pare, bărbatul potrivit. Cel puţin din acest punct de vedere. Cum o femeie nu prea poate simţi acea înălţare din timpul actului sexual dacă nu este şi îndrăgostită în adevăratul sens al cuvântului, asta înseamnă că viaţa ta acum începe.

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.02/2018
Autor: Echipa Femeia
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

One thought on “Sex cu lumina aprinsă. Amor fără prejudecăți

  1. Chiar prima mea experienta sexuala a fost cu lumina aprinsa. A fost la o varsta tarzie si eram foarte indragostita. A mers usor si m-am bucurat de EL, cu toate simturile. Iar dupa sex, numai faptul de a sta vorbind, intinsa langa el, privindu-l, a fost minunat.

Lasă un răspuns