Esti aici
Femeia.ro > Familie > Sex: dacă începi bine, sfârșitul e perfect!

Sex: dacă începi bine, sfârșitul e perfect!

Evident, este vorba despre preludiu. Nu neapărat cel romantic, cu lumânări aşezate prin colţuri sau mângâieri delicate, ci preludiul sexual, care pregăteşte cu adevărat iureşul dătător de plăceri.

Mulţi parteneri, mai cu seamă cei care au o legătură îndelungată, ajung să privească preludiul ca pe un rău necesar. Câteva mişcări de rutină, de cele mai multe ori făcute mecanic, doar pentru a păşi mai iute spre finalul fericit. Preludiul sexual este tocmai acea parte a actului intim care-l poate transforma într-o experienţă veşnic nouă sau, dimpotrivă, într-un exerciţiu de rutină.

Pregătirea terenului

Aşa cum o recoltă bună apare după ce ai avut grijă, fără grabă, de pământul în care ai plantat sămânţa, un orgasm sau un act sexual desăvârşit au nevoie de o pregătire pe măsură. Graba cu care se trece peste preludiul sexual poate duce, mai ales la femeile adulte, exact la efectul contrar. Fără preludiu, vaginul nu apucă să se lubrifieze suficient și, prin urmare, penetrarea poate fi nu numai neplăcută, ci de-a dreptul dureroasă, transformând drumul spre plăcere într-un chin. Iar data viitoare, mai bine lipsă decât aşa! Contrar părerii aproape unanim răspândite că bărbaţii pot obţine plăcere şi fără „plictisitorul“ preludiu, nici ei nu se simt prea bine, mai ales după 40 de ani, când pentru o erecţie fermă nu mai este suficient doar gândul la ce va fi.

Uneltele necesare

Nu, nu vorbim despre jucăriile sexuale (acesta este un alt subiect), ci de mângâierile potrivite în locurile cheie. Jocul acesta nu trebuie grăbit. Pentru că pregăteşte pe de o parte trupurile, erecţia fermă a bărbatului şi lubrifierea completă a femeii, iar pe de alta, emoţia şi pasiunea cu care cei doi se vor implica în actul propriu-zis. Aceste mângâieri, ca şi săruturile, sunt pregătite la rândul lor de stimularea mentală. Este acea parte romantică despre care vorbeam la început: flirt, muzică aleasă cu grijă, complimente sau alte vorbe meşteşugite. Femeile au cu adevărat nevoie de asta, pentru dezinhibare. Bărbaţilor le place jocul, aşa că vor intra în el cu mare entuziasm. Totul este să participe ambii parteneri.

Jocul

De data asta, trecem mai uşor peste partea romantică. Şi ajungem la cele ale trupului. În primul rând, sărutul este foarte important. Reprezintă o expresie a dorinţei, dar şi o modalitate de a mări dorinţa. Dacă, de la sărutul pătimaş pe gură, se continuă pe gât, pe corp, chiar şi în zonele cele mai intime, delicat şi fără grabă, rezultatul e magnific. În plus, în funcţie de reacţia celuilalt la atinge­rea buzelor tale, afli care sunt zonele lui erogene. Unde-i plăcerea mai mare.

Ce vrea ea

Sânii femeii reprezintă una dintre cele mai erogene zone. Mângâierea lor va intensifica plăcerea. La fel sărutul jucăuş în spatele genunchilor sau pe gât. Apoi găsirea celebrului punct G şi mângâierea lui, strângerea uşoară a diferitelor părţi ale corpului şi tot aşa. Toate duc spre stimularea clitorisului care, datorită excitării crescânde, va intra în erecţie, lubrifiind vaginul, condiţia esenţială a obţinerii orgasmului femeii.

Ce vrea el

Atingerea organelor lui genitale, dar şi săruturile pe axa nord-sud, să-i zicem aşa – coborând de la buze uşurel spre zona inghinală. Iniţiativa preluată de parteneră iarăşi este un amplificator sexual eficient. Tachinarea fizică este şi ea o metodă de a creşte plăcerea. Îl inciţi, apoi te retragi un pic, dar fără a întrerupe contactul fizic. Şi, da, trebuie să recunoaştem, pentru cei mai mulţi bărbaţi, sexul oral este din cale-afară de excitant.

Una peste alta

Contactul fizic prelungit înainte de penetrarea propriu-zisă este un fel de garanţie a actului sexual perfect. Practic, nu există o reţetă anume a preludiului sexual. Fiecare om e diferit, fiecare cuplu are alt fel de legături. Toate simţurile trebuie însă implicate. Toate!

Sexul tantric

S-au scris tratate întregi, dar cel mai important lucru este că sexul tantric presupune nu numai o comuniune fizică, ci şi una spirituală, înseamnă cunoaşterea în amănunt a corpului celuilalt, implică o totală lipsă de timiditate şi, mai ales, un preludiu sexual prelung. Uneori, orgasmul tantric ignoră penetrarea. Dar este atât de intens, încât uiţi cu totul cine eşti.

Citește și:

Sexul înseamnă sănătate

Tipuri de sex care trebuie incercate

Pozitii noi, orgasm de vis

Articol preluat din ediția de decembrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns