Esti aici
Femeia.ro > Relații și sex > Sex din prima

Sex din prima

L-ai cunoscut, v-aţi plăcut, iar ca niște oameni mari ce sunteţi, v-aţi şi gândit la o partidă de amor. Ba chiar abia mai puteţi sta departe unul de celălalt.

Ei bine, se pare că sexul de la prima întâlnire încă nu este văzut cu ochi buni de toată lumea. De ce? Cel mai adesea, ca tribut adus anilor şi generaţiilor de prejudecăţi. „Nu se face, maică!“ Dar, dacă stai să te gândeşti, ce-ai avea de pierdut când dorinţa e atât de mare? Să zicem că n-ar fi pe măsura aşteptărilor tale. Sau că n-ai fi exact ce şi-a imaginat el. Ce-i rău în asta? Sexul din prima vă scuteşte într-un fel de neplăceri mai târziu.

Dezamăgire, al doilea tău nume e „mai încearcă o dată!“

Dorinţa este atât de mare, încât s-ar putea ca actul în sine să nu fie chiar pe măsură. De ce e bine că ştii de la început cum stai? Pentru că dezamăgirea s-ar putea transforma într-o fantastică potriveală. Ce vreau să spun este că amorul nu tocmai reuşit de prima dată (emoţii, inhibiţii etc.) vă poate ajuta să găsiţi locurile şi poziţiile potrivite. Iar a doua oară să iasă scântei. Pentru că dorinţa aia nebună n-ar fi apărut dacă nu era ceva de potrivit.

Nu vrea o relaţie serioasă

Şi ce dacă? Vă puteţi alege cu o noapte senzaţională. În paranteză fie spus, e bine să te protejezi, pentru orice eventualitate. Măcar acum, prima dată. Şi s-ar putea să fie atât de bine încât, chiar dacă nu plecaseși de la premisa asta, să-l câştigi pe bărbatul vieţii tale. Să zicem că, încercând să scape, îţi va face reproşuri că eşti prea uşuratică sau că ai făcut-o doar ca să-l prinzi în mreje – iar ai câştigat, pentru că e clar că n-are rost să-ţi pierzi vremea cu el.

O să fii surprinsă…

… să afli că bărbaţii sunt atraşi de femeile care trec peste prejudecăţi şi, mai ales, recunosc că le place să facă sex. Pentru că atâtea şi atâtea femei din viaţa lor, din cauza aceloraşi prejudecăţi de care pomeneam la început, bat din gene şi roşesc când vine vorba de trupuri dezgolite şi încleştate de pasiune, încât s-au săturat de fiţe până peste cap. În sfârşit, are parte de o femeie care ştie să-şi asume dragostea şi mai ales nevoile fizice. E pe trei sferturi cucerit definitiv. Sfertul care rămâne se poate rezolva atât de repede şi de plăcut!

După 30 de ani, când se presupune că ambii partenerii au un trecut sexual, bărbaţii se consideră într-un fel de competiţie cu cei dinainte, chiar dacă nu recunosc nici faţă de ei acest lucru. De aceea, orice referire la predecesor îi poate îndepărta. Definitiv chiar! Femeia care se poartă cu un bărbat ca şi cum el este primul partener important din viaţa ei îl va cuceri definitiv.

O singură problemă

De fapt, mai multe, dar toate se trag dintr-una: chimia din târg să nu se potrivească cu cea din dormitor. Din fel de fel de motive: că el e prea dornic, că tu eşti un pic stresată că faci ceva împotriva „normelor“, că locul ales e cu reziduuri din amorurile anterioare, cine mai ştie ce se poate pune contra. Dacă e să se întâmple asta, există, cum spuneam la început, soluţia „mai încearcă o dată”. Dacă şi a doua oară ţi se pare că realitatea nu ajunge nici la glezna imaginaţiei, mai bine uiţi o vreme de faza cu chimia şi încerci ceva mai clasic. Există şi excepţii… Chiar dacă-ţi place de respectivul, nu te lăsa dusă şi sedusă de gândul „când mai găsesc eu altul?”. N-o să ţină!

Psihologii susţin că este mai bine ca un cuplu să facă dragoste din prima. Sexul produce, spun ei, anumite modificări chimice în creier ce duc la iubire şi ataşament.

Plus 40

Viaţa nu se termină acum, ba, dimpotrivă, simţi că trebuie să faci multe lucruri. Iar dacă te porți precum înecatul care se agaţă de pai, el îți va arăta aceeaşi lipsă de respect cu care te tratezi singură, indiferent cât de mare e atracţia fizică dintre voi. Bărbaţilor le plac femeile care cred în ele şi-n puterea lor de seducţie, fie că au 20 sau 40 de ani. Sau chiar 60. Aşa că fii onestă cu tine însăţi şi vei avea parte de dragoste adevărată, chiar dacă ai făcut sex din prima, şi după 40 de ani!

Articol preluat din ediția de martie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns