Esti aici
Femeia.ro > Familie > Sex: Nu rata momentul!

Sex: Nu rata momentul!

Este un îndemn valabil pentru  mai toate întâmplările importante din viaţă. Iar cum sexul se află în fruntea clasamentului…

Să zicem că într-o zi n-ai tu chef, în alta n-are el, într-a treia, vin socrii. Și tot aşa până când te trezeşti că a trecut deja nepermis de multă vreme de când n-ai mai simţit plăcerea  aia. Ştiu, cel mai la-ndemână pretext al momentului este stresul. Şi dăm vina pe el la grămadă, pentru orice nu prea ne-ndemnăm să facem la un moment dat. Dar, mare atenţie! Ce tot laşi de azi pe mâine până la urmă va fi uitat. Ori nu va mai fi nevoie să faci. Nu degeaba spune proverbul: „Bate fierul cât e cald!“ Prin urmare, să vedem cum facem ca să nu ratăm momentul.

Tu n-ai chef

Lasă încolo migrenele şi stresul, tot nu te mai crede. Chestia cu migrena a ajuns printre bărbaţi motiv de ironie. Aşa că mai bine spune-i direct că nu prea te-ndemni şi va şti el ce-i de făcut. Dacă nu sunteţi într-atât de deschişi unul faţă de celălalt (ar trebui lucrat la partea asta!), lasă-te pur şi simplu în voia lui. Ştii cum se zice (paragraful şi proverbul!): „Pofta vine mâncând!“

Decât să-l refuzi, provocând nemulţumiri şi frustrări, mai bine acceptă cu fruntea sus. Vei fi surprinsă cum mângâierile, parcă mai subtile dacă eşti atentă la ele, sărutările, parcă mai înfocate când eşti conştientă de ele, te vor duce mai încet, dar cu atât mai sigur spre marele orgasm. Pentru că ăsta-i avantajul unui preludiu pe-ndelete, de care (recunoaşte!) n-ai parte când sunteţi amândoi înfierbântaţi.

El n-are pornire…

Dacă nu are probleme hormonale și nici nu ia medicamente care să-i scadă pofta de sex (betablocantele şi antidepresivele au un astfel de efect), asta înseamnă că buba e… la tine. Bărbaţii sunt mult mai sensibili emoţional decât ne imaginăm noi, femeile. Dacă simte, Doamne fereşte, că interesul tău faţă de el a scăzut, că nu te mai înfioară mângâierile lui, gata cu libidoul, e la pământ.

Mai mult, dacă are probleme şi nu te simte aproape, nu simte că-ţi poate împărtăşi din îngrijorările lui, bietul bărbat se macină pe dinăuntru şi uită total de sex. Aşadar, fii tu cu iniţiativa! Ia-l cu uşurelul şi vezi ce-l frământă, sfătuieşte-l cât poţi (nu trebuie să găseşti neapărat soluţia, faptul că-i eşti alături îl va ajuta s-o găsească singur), apoi treci la „atacul“ atingerilor amoroase care ştii că-i plac mai mult şi mai mult. Surpriză! Bărbatul vieţii tale va uita ca prin minune că n-avea chef de amor!

În mintea adolescenţilor

N-ar fi rău ca, din când în când, mai ales dacă relaţia voastră are mai mult la activ, să provoci câte o nebunie ca-n adolescenţă. Poate o „fugă de-acasă“ de două, trei zile undeva, într-un loc unde v-aţi simţit senzaţional în urmă cu nişte ani. Fără telefoane şi internet, cu copiii lăsaţi undeva în siguranţă, cu problemele de serviciu date uitării. Doar voi doi, ca la început. Nici măcar nu va fi nevoie să prepari vreo cină romantică, să cumperi cine ştie ce vin roşu. Faptul că aveţi un timp numai şi numai al vostru va fi de ajuns ca momentul să nu mai fie în pericol de a fi ratat.

Pe scurt

Desigur, un cuplu nu se bazează neapărat pe sex. E adevărat, în continuare, că sexul bun şi la moment nu rezolvă incompatibilităţile (să le spunem astfel) din restul timpului petrecut împreună de doi parteneri de viaţă. Dar niciodată un cuplu nu va fi cu adevărat cuplu dacă dispare atracţia sexuală. Prin urmare, profită de mici trucuri la îndemână şi, mai ales, nu rata momentul. Altminteri, va fi din ce în ce mai greu să trezeşti pasiunea în el, îi va fi din ce în ce mai greu să te convingă că te iubeşte.

Părinţii amorului

Indienii sunt deja vestiţi pentru diversitatea metodelor de a duce amorul la stadiul de artă. Lăsând deoparte tantra yoga şi kamasutra, să luăm aminte măcar la ierburile pe care le folosesc. Nu ştii când te pot ajuta în viaţă! Ashwagandha este, de exemplu, o plantă pe care ei o folosesc (cu succes, susțin ei) pentru a creşte nivelul energiei, a reduce stresul şi a îmbunătăţi cantitatea de spermă. Mai mult, Ashwagandha ajută şi la producţia de hormoni pentru ambele sexe. Se ia sub formă de pulbere.

Citește și:

7 mituri despre sexualitate

Sex: Și numărul contează!

Sex: Șah la rege în cinci mutări

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.02/14.01.2016
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns