Esti aici
Femeia.ro > Familie > Sex și de la capăt

Sex și de la capăt

O partidă de sex făcută doar așa, de amorul artei, poate fi pur și simplu un exercițiu erotic după care ambii parteneri se simt detensionați, mai energici – pe scurt, mult mai bine. Dar poate fi și altceva…

Ar putea fi, de pildă, începutul unei relații neașteptate, un fel de „găsit din întâmplare jumătate pe care o caut demult“. Cel mai adesea, o astfel de partidă de sex nu presupune mari așteptări din partea niciunuia din parteneri. Probabil ăsta e și motivul pentru care de obicei sunt foarte eficiente. Dar dacă se întâmplă…

Cu repetiție

zicem că l-ai cunoscut, v-ați cunoscut și feromonii v-au împins unul în brațele celuilalt și pe-amândoi în pat. A fost – pentru că așa cum spuneam, astfel de relații sunt mult mai dezinhibate – cu scântei. Ți-ai promis, în gând, să nu se prindă toată lumea, o reluare. Măcar pentru a mai avea o dată satisfacția aceea aproape, doamne iartă-mă, dumnezeiască. Pentru că ți-ai dat seama că ceea ce numeai până în acel moment orgasm era oricum altceva decât adevăratul orgasm… În fine, una peste alta, cum ar spune nenea Iancu Caragiale, să vină un repetir.

Te-ai îndrăgostit? Nici pomeneală, aici e vorba despre Sex, cu S mare, așa cum n-ai mai făcut până acum și cum ți-ai dori din tot trupul să mai faci. Și cum pentru o femeie e ușor să fabrice pretexte, nu trec două-trei zile și iată-vă din nou cu ochii strălucind și feromonii hăulind: „Ăsta-i alesul, ăsta-i al nostru!“

Dimineți mai lungi

Sex impecabil, da. Și nu numai o dată, normal. Dacă tot ai găsit partenerul perfect, e păcat să nu profiți. Dar dacă în primele dimineți, conversația s-a rezumat la „trebuie să plec, poate repetăm experiența“, a venit o zi în care ați rămas la o cafea. Și următoarea, în care chiar ați luat micul dejun împreună. Și dacă la început ați vorbit despre cunoștințele comune, ușor-ușor, ați începută povestiți și despre pasiuni, culmea, multe comune! Și uite-așa, diminețile au devenit din ce în ce mai lungi.

Te-ai îndrăgostit? Nu tocmai, dar te simți bine în compania lui, altfel decât în pat. Și, din nou culmea, când stați așa, de vorbă, iau o pauză și feromonii. Și constați că e amuzant, inteligent, curtenitor și chiar sentimental. Și parcă ai vrea să-l vezi mai des, altfel decât până acum.

Dar dacă…

Puțin câte puțin, îți dai seama că între voi e și prietenie, și atracție sexuală. Și-atunci, îți trece prin cap: cum ar fi…? Și pentru că totul a început, practic, cu punctul culminant al unei relații, îți este mai ușor să vorbești. Și pentru că îl simți prieten deja, ai încredere în el. Și-i spui că ai vrea să încerci ceva. Să stați/fiți mai mult împreună. Să faceți (și) altceva împreună. Să formați un cuplu. Și simți un fel de plăcută căldură interioară când îți spune că și el s-a gândit la asta.

Te-ai îndrăgostit? Se pare că da. Și ce-i rău în asta? Ba, dimpotrivă, pentru că n-o să ai grija sexului, lucrurile pot merge mai lin și mai frumos, relația poate fi mai rotundă și de mai lungă durată – de ce nu, poate pentru totdeauna – decât o îndrăgostire clasică. Pentru că, pur și simplu, refaci un drum cunoscut, la care n-ai fost prea atentă. Așa că va fi cu adevărat spectaculos când vei descoperi „locuri frumoase“ pe care le remarcase doar subconștientul tău.

Mirosul sexului

Feromonii sunt hormonii atracției sexuale, substanțe biochimice care va să zică, care sunt prezenți la toate ființele, de la parameci până la oameni. Feromonii umani nu au un miros pregnant, dar sunt resimțiți de perechea potrivită. Cei ai bărbaților, mai puternici, fac ca același bărbat – ca-n lumea animală de altfel – să fie dorit de mai multe femei. Feromonii feminini, ajutați și de parfumul potrivit, sunt mai subtili dar mai eficienți. Primul simț care se dezvoltă în cele dintâi zile ale existenței noastre este mirosul, care, de-a lungul vieții este asociat atracției sexuale, amintirilor, intimității. Sindromul deficienței de feromoni explică de ce unii oameni sunt considerați neatractivi din punct d e vedere sexual. Din fericire, este o boală care se poate trata.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr5/09.02.2017
Autor: Irina Tudor Dumitrescu
Sursa foto: 123RF

Comments

comments

Lasă un răspuns