Esti aici
Femeia.ro > Familie > Sexfitness

Sexfitness

Sună incitant și excitant. Și, chiar dacă pare mai degrabă o figură de stil, să știi că gimnastica sexuală, așa se numește ea de fapt, este cât se poate de eficientă.

Și nu numai pentru un act sexual mai bun, ci și pentru tonusul tău în general, și pentru sănătate în special. Ce se întâmplă de fapt? Cu ajutorul unor exerciții specifice, îți poți întări (asta fac exercițiile fizice, nu?) mușchii dragostei. Adică mușchii din zona pelviană, cu ajutorul cărora obții plăcerea amorului fizic.

Ce folos avem

În urma nașterii, dar și din pricina instalării menopauzei, din cauza unei constipații cronice care te determină să faci efort sau din cauza surplusului de kilograme, mușchii pelvieni au tendința să se atrofieze, făcând ca actul sexual să nu mai aibă nici aceeași intensitate, dar nici același efect asupra partenerilor: obținerea plăcerii.
De altfel, acestea ar fi beneficiile imediate ale gimnasticii sexuale:

  • senzații tari: cu cât musculatura din zona organelor sexuale este mai fermă, cu atât senzațiile din timpul actului sexual sunt mai intense;
  • orgasm garantat pentru tine: după cum știi, probabil, nu toate femeile au parte de orgasm, de aceea specialiștii recomandă aceste exerciții care le vor ajuta să atingă, în sfârșit, punctul culminant al unei partide de amor;
  • plăcere maximă pentru el: mușchi fermi în zona vaginală înseamnă posibilitatea de a-i încorda în timpul penetrării, ceea ce înseamnă o plăcere maximă pentru partener.

Exercițiile Kegel

Sunt deja celebre și pot fi făcute de femei și bărbați deopotrivă. Pe noi ne interesează acum ce trebuie să facă femeia. Stai cât mai relaxată, întinsă pe o pernă, cu picioarele îndoite și ușor depărtate, fără să le încordezi. Strânge acum mușchii perineului, ca și când ai încerca să te abții de la a face pipi. Stai așa 30 de secunde. Dacă nu reușești din prima performanța, rezistă cât poți. Relaxează-te câteva secunde și reia. Exercițiul se repetă de 20 de ori pe zi. Pe măsură ce capeți dexteritate, poți alterna contracțiile lente (cele despre care am vorbit) cu cele rapide (se pot face pe ritmul unei muzici care te binedispune) sau chiar cu împingeri (asemenea celor de la naștere).
Cu vremea, nu numai că vei atinge performanțe sexuale uitate sau neîncercate încă, dar în felul acesta vei combate incontinența urinară, te vei reface mai ușor după sarcină, vei preveni prolapsul uterin. Exercițiul trebuie făcut în aceleași momente ale zilei (îl poți face și la birou sau în autobuz, stând relaxată pe scaun). Nu te impacienta dacă nu „vezi“ rezultatele imediat – abia după 3-4 săptămâni vei resimți schimbarea!

Și alte exerciții

Kegel sunt cele mai cunoscute, dar nu sunt singurele exerciții care ajută la întărirea mușchilor care ne interesează. Alte exerciții la fel de eficiente sunt:

Forfecarea genunchilor. Întinsă pe spate, cu genunchii îndoiți și tălpile apropiate, începe exercițiul: depărtezi genunchii, apoi îi apropii ușor și strângi puternic timp de 5 secunde. Depărtezi picioarele, relaxezi, apoi reiei exercițiul. Repeți de 20 de ori.

Mingea de fitness. Stai pe spate, cu mâinile întinse pe lângă corp și prinzi mingea între glezne, apoi te străduiești, timp de 5 minute, să plimbi mingea în sus și în jos, să rotești picioarele, mai repede sau mai lent, cum ți-e la îndemână și ce inspirație ai. Nu ezita să cumperi o astfel de minge, chiar dacă pare incomod de „organizat“ în casă. Dacă vei înlocui scaunul cu o astfel de minge, măcar o oră pe zi, vei constata că ai o postură mai corectă și că poți consuma 50 de calorii fără alt efort decât acela de a sta pe minge.

Târâș. Stai pe covor, întinsă pe burtă, cu mâinile întinse și ele deasupra capului, cu palmele pe podea. Flexezi genunchii, ridicând fundul și împin­gându-te spre spate. E un fel de târâș-înapoi, care nu are decât o pretenție: să păstrezi poziția dreaptă a coloanei. Repetă de 10 ori.

Împreună, și mai bine

Iată un derivat al exercițiilor Kegel care se execută în cuplu. Pentru verificarea pe loc a eficienței, nu de alta. În momentul penetrării, contractează-ți mușchii vaginali. Repetă de cel puțin zece ori, fă o pauză de 2-3 secunde, apoi reia. Întreabă-l ce simte, răspunsul te va convinge să repeți exercițiul ori de câte ori vei avea ocazia. Pentru că gimnastica sexuală e mult mai… interesantă când e practicată în cuplu!

Citește și:

Sexul înseamnă sănătate

Tipuri de sex care trebuie incercate

De ce faci sex mai mult vara

Articol preluat din ediția de noiembrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns