Esti aici
Femeia.ro > Familie > Psihologie > Sfaturi sincere ca sa te simti bine cu tine la orice varsta

Sfaturi sincere ca sa te simti bine cu tine la orice varsta

Nu te simţi confortabil atunci când intri într-o cameră? Ai tendinţa de a sta în spate, liniştită şi faci orice ca să nu ieşi în evidenţă? Nu te teme, sunt foarte multe femei care nu se simt confortabil în pielea lor, dar acest fenomen poate lua sfârşit chiar acum!

Trebuie doar să descoperi cum să te simţi bine în pielea ta la orice vârstă, să realizezi că ai foarte multe de oferit şi că oamenii nu observă numai defectele tale.

Gândeşte pozitiv

Poate eşti tentată să crezi că unii oameni sunt din naştere mai optimişti decât alţii. Acest lucru nu este neapărat greşit, dar nu lăsa o gândire leneşă să te ţină de la a lua decizii pozitive. Dacă vrei să te simţi bine în pielea ta, trebuie să te gândeşti la care este cel mai bun lucru care ţi se poate întâmpla într-o situaţie şi să nu te mai concentrezi pe cel negativ. Fiecare gând negativ ce îţi trece prin minte trebuie imediat înlocuit cu două gânduri pozitive. Spre exemplu, dacă mergi la o petrecere şi în gândurile tale îţi imaginezi cum vei sta singură şi vei gusta aperitive toată seara, schimbă această imagine cu una în care îţi faci prieteni noi sau în care ai ocazia să mai vorbeşti cu oameni plăcuţi pe care nu i-ai văzut de ceva vreme.

Nu trăi din complimente

Indiferent de vârsta pe care o femeie o are, toate ne simţim bine când suntem complimentate. Dar complimentele vin şi pleacă şi la sfârşitul zilei, încrederea în sine şi valorea ta ca persoană nu trebuie să depindă de ceea ce spun ceilalţi. În schimb, obişnuieşte-te să îţi faci complimente singură.

Defectele sunt comune şi perfect normale

Nimeni nu este perfect şi cu cât realizezi acest lucru cât mai repede, cu atât îţi vei schimba atitudinea mai repede. Indiferent că ai 20 sau 50 de ani, poţi avea păr uscat, poţi fi prea scundă sau prea înaltă sau te poţi considera ciudată din punct de vedere social. Acest lucruri sunt pur subiective. Te poţi considera prea scundă când în realitate sunt bărbaţi care adoră femeile mici de înălţime. Oricare crezi că ar fi defectele tale, fii confortabilă cu persoana ta. Dacă tu consideri că poţi face ceva pentru a elimina din defecte, nu ezita să o faci (spre exemplu, poţi urma un tratament dermatologic daca ai probleme cu acneea sau poţi face nişte exerciţii pentru a scăpa de kilogramele în plus). Din când în când, priveşte în jurul tău. Câţi oameni sunt cu adevărat perfecţi? Şansele sunt ca răspunsul să fie… zero!

Meditează

Nu, nu este o glumă şi nici un sfat exagerat. Meditaţia te face să te simţi mai bine în propria ta piele şi îţi antrenează corpul şi respiraţia. Concentrează-te pe sunetul respiraţiei tale şi relaxează fiecare părticică a corpului tău. Meditaţia te calmează şi te face să te simţi mai împăcată cu propriu tău corp. Ai nevoie de 10-15 minute zilnic şi de un locuşor confortabil în propria ta casă. Şi dacă meditaţia îşi face efectul, încearcă să practici şi yoga.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns