Esti aici
Femeia.ro > Familie > Sufletul pereche există!

Sufletul pereche există!

Intri pe site, răspunzi la câteva întrebări simple despre tine și ai șansa să-ți găsești partenerul potrivit. Este ceea ce promite Alina Iliescu, psihoterapeutul din spatele unui soft inedit, care face compatibilitatea între oameni.

„ARILove.com este cel mai complex proiect psihologic creat până în acest moment în lume, realizat de o echipă de psihoterapeuți români. Ideea de a crea o un soft care face compatibilitatea psihică între oameni îmi aparține,” spune Alina Iliescu. Invenția sa este în curs de patentare internațională. Propria poveste de viață a convins-o că și alții ar putea și ar merita să aibă parte de iubire. „La noi a fost dragoste la prima vedere. La prima întâlnire, după două ore, am hotărât să ne căsătorim, după două zile ne-am mutat împreună, iar la scurt timp am făcut logodna.”

Când trecem pe lângă jumătatea noastră

De când se știe, ca un fel de hobby, a încercat compatibilități între oameni, studiind legăturile dintre ei, înțelegându-le și încercând să-i ajute. Ideea unui site cu un logaritm de calcul care să realizeze compatibilitatea i-a venit într-o seară, la cabinet, când a rămas surprinsă de cât de mult se potriveau doi clienți. „Au trecut unul pe lângă altul și nu vor afla niciodată cât de compatibili sunt. Eu nu le pot spune și nici nu le pot face cunoștință, deoarece este împotriva codului etic al meseriei de psihoterapeut,” explică ea.

Matematică desprinsă din viață

Psihiterapeutul descrie proiectul ca un munte care trebuie escaladat. Intri pe ARILove.com, te înscrii și îți poți face testul de personalitate.  Nu-ți ia nici o oră să completezi, fiind o grilă cu întrebări simple despre viața de zi cu zi.  Accesul este gratuit. Proiectul dispune de o inteligență artificială incipientă capabilă să analizeze structura psihică a fiecărui utilizator pentru a-i oferi acces la cele mai compatibile persoane. Cum funcționează? „Dintre cele 500 de caracteristici psihice ale persoanei, noi analizăm, facem compatibilitatea pentru 300 dintre ele și îi căutam un partener sau o parteneră care să i se potrivească. Restul compatibilităților, legate de aspectul fizic, educație, religie, etnie, venituri financiare, ocupație, orientare sexuală sau vârstă și le alege fiecare în funcție de dorințe.” ARILove nu te ajută doar să-ți găsești perechea, ci și să te cunoști mai bine, oferindu-ți cartea personalizată, o enciclopedie a psihicului tău, de peste 700 de pagini, care răspunde la întrebarea Cine ești tu?. Cei interesați au acces gratuit la rezumatul de 20 de pagini.

Profilul celor interesați

„Este greu să cunoști o persoană și, de multe ori, după ani de relație, ajungi la concluzia că nu ești compatibil și inevitabil te desparți. Apoi regreți că ai irosit poate cei mai frumoși ani cu omul nepotrivit,” spune psihoterapeutul. Proiectul este creat tocmai pentru a scurta scurta perioada de dezamăgiri, ajutându-te să ajungi la persoana compatibilă fără să simți că pierzi anii. „Clienții noștri sunt persoane care își pot găsi în viața reală un partener de cuplu, însă nu mai au timp de pierdut în relații care nu sunt serioase. Ei sunt conștienți de faptul că le ia prea mult timp să cunoască o persoană și să înțeleagă cât de compatibili sunt cu ea”. Pe site sunt înscrise persoane între 18 și 69 de ani, în căutarea cuiva care să îi iubească și cu care să lege o relație pe termen lung și să întemeieze o familie. „Cei mai activi au între 25 și 45 de ani. Aceștia au motivația cea mai mare de a găsi persoana potrivită,” spune psihoterapeutul.

Dincolo de acest proiect

Prima facultate a fost Finanțe, Bănci și Burse de valori, a urmat a cea de Psihologie și două mastere în domeniul psihologiei. În paralel, a început cinci specializări în psihanaliză. „Pasiunea mea cea mai mare este psihologia și înțelegerea complexității psihicului uman,” recunoaște Alina Iliescu. Deși atrasă de psihologie, ea a început cu televiziunea, apoi au urmat presa scrisă și relațiile publice. „Toate meseriile care nu aveau legătură cu psihologia doar mi-au facilitat accesul spre a reuși să îmi finanțez studiile și specializările în psihoterapie. Pașii mei s-au îndreptat încet, încet spre a crea o enciclopedie a psihicului uman și testul de personalitate. Așa, pot ajuta mai mulți oameni să se cunoască și să își găsească dragostea”.

Ce înseamnă să fii compatibil

E dificil să stabilești o listă de dorințe când vine vorba de persoana ideală. La fel greu este să-ți dai seama când aceasta apare dacă este sau nu potrivită. În opinia psihologului, partenerii sunt compatibili în momentul în care se înțeleg din priviri, când există acea chimie și atracție greu de explicat. „Cel mai important pentru a se simți împliniți în relație este ca fiecare să își îndeplinească reciproc așteptările,” afirmă Alina Iliescu. Cu alte cuvinte, partenerul potrivit este cel care ne iubește pentru ceea ce suntem, ne ajută să ne atingem potențialul maxim, ne oferă stabilitate și siguranță.

Conform statisticilor, din 1000 de persoane, doar două sunt compatibile.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr32/11.08.2016
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: arhiva personală

Comments

comments

Lasă un răspuns