Esti aici
Femeia.ro > Familie > Trei compatibilitati care arata o relatie de succes

Trei compatibilitati care arata o relatie de succes

Exista cupluri fericite si cupluri nefericite. Diferenta o fac trei compatibilitati care arata o relatie de succes. Iata care sunt aceste compatibilitati care daca exista intre cei doi parteneri, relatia este una de durata, echilibrata si de succes.

Chimia reala intre parteneri. Este imposibil de construit o relatie de succes in abseanta chimiei reale intre parteneri. Intreaba-te „cum te simti cu partenerul tau”. Daca senzatia de baza este cea de calm, liniste si relaxare se poate vorbi despre un cuplu de succes. Iar cand este vorba despre chimia dintre parteneri nu este vorba doar despre chimia sexuala.

Simetria in gandire este un alt criteriu care face diferenta intre un cuplu oarecare, intre un cuplu tensionat si intre unul de succes. Simetria in gandire trebuie sa accepte individualitatea fiecaruri partener in parte, pasiunile si obiceiurile fiecaruia. Oamenii care seamana mult in ceea ce priveste personalitatea lor nu pot realiza un cuplu de succes. Oamenii care au personalitati partial diferite pot realiza relatii fericite si de durata. Asemanarea pana la identificare duce la subordonarea unuia dintre parteneri, iar relatia este tensionata si frustranta pentru acesta. Un cuplu poate supravietui mult timp si poate sa gaseasca un echilibru care ofera fericire si satisfactii este unul in care personalitatea fiecaruia dintre parteneri are elemente diferite.

Al treilea element care poate face diferenta intre un cuplu oarecare si un cuplu de succes este cel in care cei doi parteneri stiu sa colaboreze. Tolerenta, negocierea si chiar disputele trebuie sa fie orientate catre latura constructiva. Aceasta abordare nu se invata ci vine instinctiv intr-o relatie de cuplu. O relatie este o continua negociere, iar daca daca partenerii reusesc sa se orienteze catre aspectele constructive ale relatiei, cuplul este unul de succes.

Psihologii ofera partenerilor unui cuplu un test simplu pentru a intelege singuri daca relatia este una de succes, bazata pe echilibru si cooperare sau este una tensionata, improvizata si de compromis. Imagineaza-ti ca partenerul tau este plecat de acasa pentru cateva zile. Vezi obiecte ale lui. Un fular, o haina, o pereche de pantofi. Ce simti? Enervare pentru ca a lasat lucrurile in dezordine, frustrare pentru ca foloseste ceva ce tie nu-ti place sau iti amintesti momentele placute, conversatiile sau alte detalii legate de acel obiect. Raspunsul – evideint sincer la modul absolut, iti poate spune mai multe despre relatia ta decat o poate spune orice alt test sau orice alta analiza psihologice.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns