Esti aici
Femeia.ro > Relatii > Cuplu > Semne care anunta divortul

Semne care anunta divortul

Desi oamenii se casatoriesc din dragoste si sunt plini de speranta, se intampla uneori (prea des, din pacate) sa se ajunga la divort. Divortul, chiar si atunci cand este de comun acord, este o trauma si este efectul unei serii de situatii peste care, de la un moment dat incolo, nu se mai poate trece. Exista o multitudine de motive care duc un cuplu la divort, dar exista semne care anunta divortul si este bine sa le cunosti, mai ales daca vrei sa eviti divortul.

1. Conflictele din nimic, conflictele absurde.

De regula un cuplu care este reciproc interesat sa sustina relatia are abilitatea de a evita conflictele din nimic si pe cele absurde. Oamenii au conflicte si, intr-o casatorie, exista o disputa de idei, o contrazicere sau un motiv de cearta in fiecare zi. Cuplul care are o casnicie solida o sa abordeze divergenta cu tact, fara a o extinde in zona "neagra, fara intoarcere". Unul din semnele care anunta divortul sunt conflictele absurde, din nimic, care devin dispute majore. Daca in cursul unei dispute minore este reluata toata epopeea negativa a cuplului, este aproape cert ca un divort bate la usa.

2. "E vina ta!"

In momentul in care in cuplu apare acuzatia "e vina ta!" trebuie sa iei in calcul ca se poate ajunge, mai devreme sau mai tarziu, la divort. Un cuplu stabil, solid, chiar daca are probleme nu va spune niciodata "e vina ta!" si asta pentru ca deciziile se discuta, se negociaza sau sunt asumate ca atare si de celalalt partener. Intr-un cuplu situatiile neplacute, complicatiile si problemele nu sunt doar responsabilitatea unuia dintre parteneri. In momentul in care se ajunge la aceasta acuzatie, esenta relatiei de cuplu a fost grav afectata. 

3. Tolerarea relatiilor extra-conjugale.

Aceasta este o problema complicata pe care fiecare cuplu in parte decide sa o abordeze si sa o solutioneze in functie de foarte multi factori. Infidelitatea este o mare trauma pentru un cuplu, o fisura si, in sine, un motiv temeinic care poate duce la divort. Exista insa situatii in care partenerii decid sa depaseasca momentul si sa mearga mai departe. Dar daca se ajunge la acceptarea, ca pe ceva normal a relatiilor extra-conjugale atunci divortul este iminet, iar casatoria aceea este doar una formala, de conjunctura.

4. Orgolii si lupte non-stop.

Nu spun "lupte" la propriu, desi se poate ajunge si aici…. Este foarte sanatos orgoliul si manfestarea lui, dar in cuplu orgoliul trebuie temperat si echilibrat pentru ca poate sa fie sursa unora dintre cele mai grave si serioase dispute in cuplu. In cazul unor parteneri care isi expun principiile, ideile, orgoliul, in general, fara nici o nota de toleranta si intelegere fata de partener se poate vorbi despre un cuplu condmnat la divort.

5. Pierderea increderii in partener.

O erodare lenta a increderii in partener, atenuarea sentimentelor de afectiune, indiferenta si lipsa de reactie fata de partener sunt semne care anunta un divort. Casatoria este o institutie care necesita rabdare si sacrificiu, toleranta si intelepciune in gestionarea propriilor sentimente. Atunci cand nu exista toate acestea, exista riscul divortului.

Casatoria este ca o firma comerciala. Are reguli stricte, principii si legi care trebuie respectate. Dar o instututie comerciala trebuie sa faca fata la fluctuatiile pietei, sa reziste in fata riscurilor pe care le presupune economia si sa depaseasca cu bine momentele in care le bate fiscul la usa. Daca firma nu rezista la toate acestea intra in faliment. Divortul este un fel de faliment al casniciei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus