Reţete cu peşte pentru perioada de diversificare alimentară a bebelușului

Reţete cu peşte pentru perioada de diversificare alimentară a bebelușului

Peștele conține vitamina liposolubilă A (importantă pentru menținerea sănătoasă a tegumentelor și mucoaselor, element cheie în mecanismul vederii) și vitamina D, celebra vitamină antirahitism (în special peștele gras).

Are o valoare nutrițională ridicată (peste 18% proteine, conținut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B) și un conținut redus de grăsimi saturate, fiind foarte important în acizi grași polinesaturați de tip Omega 3 și diferiți acizi grași polinesaturați de origine animală (Omega 6). Ai grijă însă să alegi pește slab (șalău, păstrav, cod, merluciu etc).

În continuare, ți-am pregătit trei reţete cu peşte pe care i le poţi prepara micuţului tău. Nu uita că peştele se introduce în meniu după vârsta de şapte luni.

Pește franțuzesc

Ingrediente:

  • 300 grame de pește alb
  • 800 ml de supă clară
  • 10 grame (2 lingurițe) de unt
  • 1 ceapă întreagă
  • 1/2 ceșcuță de zeamă de lămâie
  • 2-3 fire de pătrunjel
  • mărar
  • rozmarin

Mod de preparare:

Cureți și speli peștele în mai multe ape. Îl pui la fiert 15 minute, la foc potrivit, în apă sau 500 ml de lapte. Îl scoți de pe foc și îl cureți de pielițe și de oase. Pe când este cald încă, pune untul și zeama de lămâie. Presară deasupra verdeața, tocată foarte mărunt. Garnitura potrivită pentru pește franțuzesc: orez fiert, cartofi natur sau legumele rămase după folosirea supei clare, cu unt.

Rasol de peşte

Ingrediente:

  • 250 de grame de şalău, păstrav sau alt peşte alb
  • 25 grame unt
  • un gălbenuş de ou fiert tare
  • 1 linguriţă de zeamă de lămâie
  • 100 grame de zarzavat (pătrunjel, păstârnac, ţelină, morcov). Fără sare!

Mod de preparare:

Curăţă şi spală peştele, apoi fierbe-l 30 de minute împreună cu pătrunjelul, păstârnacul, ţelina şi morcovul. Scoate-l din cratiţă şi curăţă-l de oase cu cea mai mare atenţie. Striveşte-l cu furculiţa, adaugă câteva legume pasate, untul, gălbenuşul fiert şi lămâia.

Piure de morcov cu pește

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 100 de grame de pește proaspăt (șalău, păstrăv)
  • lapte sau smântână cu puțină grăsime

Mod de preparare:

Fierbe separat morcovii și peștele. Dezosează peștele cu atenție, apoi pasează-l împreună cu morcovii. Amestecă piureul rezultat cu lapte sau o linguriță de smântână.

Tu ce bunătăți cu pește gătești pentru bebelușul tău?

 

Sursă foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult