Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 10 motive sa te apuci de alergat

10 motive sa te apuci de alergat

Un alergator de preformanta spunea candva ca alergatul ii ofera sansa sa se bucure de tot ce e in jur, lucruri pe care de obicei nici nu le baga in seama. Acesta poate fi si unul din motivele tale. Ar mai fi si alte motive sa te apuci de alergat. Start!

1.Alergatul te invata sa respiri. Astfel, e sanatos pentru inima si plamani, atata vreme cat nu exagerezi.
2.Iti intinereste pielea, sporind rezervele de colagen si tine departe radicalii liberi.
3.Slaba sau grasa, alergatul e un aliat pentru silueta si sanatate, fiindca iti intareste musculature si topeste frumos depozitele de grasimi.

4.Te poti apuca la orice varsta si tot tu decizi cati pasi sa faci, cand sa incepi si cat sa alergi. Dar, mai ales, cat de departe vrei sa alergi.
5.Te imprietenesti cu natura si incepi, astfel, sa pretuiesti mai mult lucrurile simple, precum vremea frumoasa, verdele frunzelor sau o apa lina pe langa care treci.
6.Iti da o stare de bine, un bun tonus psihic. Cineva povestea ca dupa nasterea copilului a trecut prin depresie si se simtea impovarata. Alergatul a ajutat-o.

7.Iti dezvolta spiritual de competitie cu tine. Ajungi, astfel, mai perseverenta si, totodata, inveti rabdarea de a-ti atinge scopurile.
8.Oboseala de dupa iti da energie, fiindca e un fel de epuizare constructiva, sanatoasa. De asemenea, inveti sa-ti cunosti limitele.
9.In timp ce alergi, gasesti mai usor rezolvarea la unele probleme care te macina. Fiindca creierul e mai oxigenat si puterea de concentrare e mai mare.
10.Iti faci multi prieteni. Fiindca alergatul e un limbaj universal, pe care, din fericire, il impartasesc tot mai multi conationali.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns