Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 10 remedii contra durerilor de cap

10 remedii contra durerilor de cap

Migrene sau zvâcnituri ale tâmplelor, persistente ori mai uşoare, durerile de cap au multiple cauze, dar şi o mulţime de leacuri naturale.

Iar dacă suferi frecvent de astfel de dureri, e mai bine să le ştii remediul natural decât pe cel pe bază de pilule. Asta, ca să nu te îndopi cu atâtea medicamente…

Cataplasme cu felii de cartof: indiferent de cauza durerii (scăderea presiunii atmosferice, bilă leneşă sau sindrom premenstrual), cel mai rapid leac este să aplici pe frunte, tâmple şi la ceafă câteva felii proaspete de cartof legate cu un prosop.

Infuzie de tei: 1-3 căni de ceai de tei fierbinte, pe stomacul gol, băute în zilele în care încep migrenele. Acest tratament are efecte sedative rapide, diminuând intensitatea durerii de cap.

Pulbere de tei: 1 g/zi sublingual, cantitate împărţită în trei prize.

Cataplasme cu hrean: dai pe răzătoare o rădăcină de hrean, picuri câţiva stropi de oţet de mere, amesteci bine, apoi întinzi pasta pe o bucată de tifon pe care o aplici pe frunte.

Infuzie de busuioc: pui două linguriţe cu plantă uscată şi mărunţită la 200 ml de apă clocotită, laşi acoperit zece minute, strecori şi bei zilnic două căni de ceai călduţ.

Pulbere de roiniţă: 1-2 linguriţe pe zi au efect împotriva insomniilor, stărilor nervoase, tulburărilor digestive.

Cataplasme cu infuzie de mentă: pui o linguriţă cu mentă uscată şi mărunţită la o cană cu apă clocotită și laşi acoperit zece minute. După ce se răcește complet, înmoi un tifon în infuzie şi aplici pe frunte.

Infuzie de ciubţica-cucului: pui două linguriţe cu frunze şi flori la 250 ml de apă clocotită, laşi acoperit zece minute, strecori şi bei zilnic 2-3 ceaiuri călduţe. Infuzia are efect benefic în bronşite, pneumonii şi acționează ca antinevralgic şi tonic nervos. Un tratament ținut timp de 2-3 săptămâni elimină migrenele, durerile de cap cauzate de stres, cardiopatia ischemică şi litiaza renală.

Ardei iute murat: mesteci o jumătate de ardei iute murat și îți ia durerea de cap cu mâna.

Oţet de mere împotriva migrenelor

Preparare: storci 3 kg de mere, iar borhotul îl pui într-un vas emailat sau din sticlă, pe care-l acoperi cu apă fierbinte (3 l). Adaugi apoi 100 g de miere sau zahăr, 10 g de drojdie şi 20 g de pâine neagră. Laşi zece zile la macerat, la o temperatură de 20-30 grade Celsius, după care strecori prin pânză sau tifon foarte des. Adaugi 50-100 g de miere (sau zahăr) pentru fiecare litru. Acoperi vasul cu tifon şi laşi în continuare la fermentat, până ce se limpezeşte lichidul. Procesul durează între 40 şi 60 de zile.

Administrare: frecţii la tâmple şi încheieturile mâinilor.

Citește și:

Teiul, arborele zeilor și leacul oamenilor

Sarea ca medicament

Rețete vindecătoare cu mărar și pătrunjel

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.23/11.06.2015

Autor: Irina Tudor Dumitrescu

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns