Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 11 metode de accelerare a metabolismului

11 metode de accelerare a metabolismului

Am facut o lista cu cele mai bune si mai sanatoase 11 metode care te vor ajuta sa-ti accelerezi metabolismul.

Ia întotdeauna micul dejun. 

Oamenii care mănâncă un mic dejun sănătos şi consistent îşi cresc metabolismul pentru întreaga zi.

Bea cafea. 

Câteva căni de cafea îţi pot creşte metabolismul cu până la 16%.

Ia câteva mese intermediare. 

Când mănânci câteva mese intermediare de-a lungul zilei nivelul de zaharuri din sânge şi hormonii tăi rămân la un nivel constant. Fă-ţi un obicei din a mânca în maxim o oră de când te-ai trezit – pentru a-ţi creşte metabolismul – şi apoi gustă câte ceva la fiecare 3-4 ore, dar ai grijă să nu mai mănânci nimic cu o oră înainte să mergi la culcare.

Bea ceai verde. 

Ceaiul verde conţine EGCG, un compus din plante cunoscut pentru proprietăţile sale de creştere a metabolismului – făcând din ceaiul verde băutura cu cel mai mare potenţial de accelerare a metabolismului.

Bea multă apă. 

Bea 8 până la 12 pahare cu apă rece pe zi, nu numai că vei fi hidratat şi corpul tău va lucra la parametri optimi, dar dacă bei apă rece corpul va fi nevoit să lucreze ca să încălzească apa.

Mănâncă alimente bogate în fier. 

Dacă mănânci cereale bogate în fier şi legume cu frunze verde-închis precum spanacul – îţi vei creşte nivelele de energie şi îţi vei accelera metabolismul.

Fă antrenamente pe intervale la sală. 

În loc să te uite Dumnezeu pe banda de alergat cu orele, mai bine lucrează pe intervale: alternează perioadele de antrenament cu perioade de odihnă. De asemenea, poţi alterna intensitatea exerciţiilor de la un interval la altul.

Fă muşchi.

Cu cât ai mai mulţi muşchi cu atât mai rapid îţi va fi metabolismul. Aşa că fă exerciţii cu greutăţi sau cu greutatea propriului corp.

Dormi 8 ore pe noapte. 

De fiecare dată când dormi mai puţin de 7 ore şi jumătate pe noapte produci un dezechilibru al hormonilor care reglează energia, pofta de mâncare şi metabolismul.

Ia suplimente de vitamina B12. 

Asigură-te că organismul tău primeşte suficientă vitamina B12 sau adaugă un supliment alimentar cu B12 la alimentaţia ta. Vitamina B12 este importantă atât pentru energie, cât şi un factor cheie în reglarea ratei metabolice.

Mănâncă mai multe proteine. 

În timpul digerării, proteinele îţi cresc rata metabolică mai mult decât grăsimea sau carbohidraţii. În plus, conţin leucină, un aminoacid care previne pierderea de masă musculară şi astfel asigură faptul că metabolismul tău rămâne la un nivel ridicat.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns