Esti aici
Femeia.ro > Familie > Nuntă > 3 categorii de alimente de evitat inainte de nunta

3 categorii de alimente de evitat inainte de nunta

Ai ținut dietă luni de zile, n-ai mâncat mai nimic în săptămâna nunții… până în ultima zi, când te decizi să te răsfeți cu o masă copioasă. Dar, dacă nu ai grijă ce mănânci, ai șanse mari să-ți compromiți frumusețea în cea mai importantă zi din viața ta de până acum. Iată ce trebuie să eviți să consumi în ajunul sau în ziua nunții (în afară de fast-food, desigur!):

Cafea

Dacă ești în extrema cealaltă, și nu poți mânca nimic din cauza stresului, probabil că vei opta doar pentru cafea, în ideea de a te menține energică. În condițiile de față, însă, cafeaua îți poate da dureri de cap și de stomac (e cunoscut efectul său laxativ), dar favorizează și deshidratarea, afectându-ți aspectul tenului. Optează mai degrabă pentru un ceai sau limitează-te la o ceașcă mică de cafea neagră. Dar nu pe stomacul gol…

Alimente albe

Că e vorba de paste, foietaj sau alte făinoase, ar fi bine să te ferești de ele. Pe lângă balonarea vizibilă (coșmarul oricărei rochii de mireasă), cauzată de conținutul mare de amidon, vei experimenta și un mare discomfort. Totodată, făinoasele conțin și gluten, la care poți avea intoleranță fără să știi (ai putea proba acest efect renunțând din timp la glute – cu o lună înainte de nuntă). Dacă ești mare amatoare de paste, măcar limitează-te la cele integrale și consumă-le cu cel puțin 48 de ore înainte de eveniment. Și nu folosi prea multă sare când gătești, aceasta favorizează retenția de apă și te vei trezi cu edeme.
Nici lactatele – lapte dulce, brânză, smântână, frișcă, etc. – nu-s tocmai ideale în zilele premergătoare nunții, sunt cele care balonează cel mai tare. Poți consuma iaurt, cu condiția să fie fără zahăr/fructe și cu conținut redus de grăsimi. Un alt aliment alb pe care trebuie să-l ocolești este zahărul (în toate formele – brut, în prăjituri sau băuturi), mai ales că vrei să îți menții energia la nivel înalt, iar acesta ți-o va consuma!

Vin roșu și alcool

Poate că vei fi tentată să te mai „relaxezi” puțin, dar nu e o ideea bună în ajunul nunții, oricât ar insista fetele invitate la petrecerea burlacelor. Drojdia nefermentată din vin poate să-ți provoace discomfort la stomac , iar culoarea sa intensă îți poate păta dantura (iar dacă tocmai ți-ai albit dinții, sunt și mai predispuși la colorare). Despre băuturile alcoolice – da, chiar și cocktail-urile cu conținut mic de alcool – nici nu poate fi vorba, dacă nu cumva vrei să te trezești cu cearcăne și pungi sub ochi, pe care niciun makeup-artist nu ți le poate camufla în totalitate. Ca să nu mai vorbim de durerile de cap…!

Comments

comments

Lasă un răspuns