3 condimente care te incalzesc

3 condimente care te incalzesc

Compusii speciali din aceste condimente care te incalzesc dilata vasele sangvine si induc astfel relaxarea intregului corp. Totodata energia consumata pentru digestia lor ridica usor temperatura corpului, facand din iarna un anotimp mai cald. Toate aceste condimente care te incalzesc au capacitatea de a activa rata arderilor internie si randamentul metabolismului.

Scortisoara

Vremea rece te imbie in mod firesc la un vin fiert, din care nu trebuie sa lipseasca scortisoara – un condiment puternic aromat care da savoarea inconfundabila licorii bahice. Din aceasta pricina o asociem cu iarna, dar virturtile ei sunt aceleasi tot timpul anului: antimicrobiana si antivirala, un balsam pentru caile respiratorii si, gratie abilitatilor vasodilatatoare, un aliat al memoriei. Scortisoara confera o savoare speciala orezului cu lapte, dar si un gust exotic fripturilor din carne rosie si vanat.

Ghimbir

E unul din acele condimente care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie, fie vara, fie iarna. Nu doar ca este unul din condimentele care te incalzesc, dar este si foarte versatil, atat in ceea ce priveste utilizarea in felurile de mancare, cat si in privinta beneficiilor. Ghimbirul este util de la rau de miscare, pana la tratarea simptomelor racelii, reducerea colesterolului si indigestie. Ghimbirul are actiune puternica de subtiere a sangelui, ceea ce il recomanda in hipertensiune si detoxifiere. Foloseste ghimbir in limonada, salate, gratar, prajituri. Te ajuta si in lupta cu kilogramele in plus si te incalzeste.

Nucsoara

Acest condiment exotic cu gust picant-dulceag e suficient sa fie consumat cu moderatie, pentru a beneficia de capacitatea sa de a imbunatati circulatia sangvina. Consecintele acestei actiuni sunt beneficie pentru o serie de probleme de sanatate – din sfera digestiei, a obezitatii, in cazul tulburarilor de somn, in afectiuni reumatice si, bineinteles, in hipertensiune. Profita de avantajele pe care le aduce nucsoara savurand un cocteil cu nucsoara, un pate de ficat sau un ou ochi.

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 09 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 09 decembrie 2025

„Veșnicia s-a născut la sat”, spunea Lucian Blaga. Și, chiar și în era tehnologiei, viața la țară pare să reintre în trend. Tot mai mulți tineri aleg să lase în urmă agitația orașului, să plantezi legume și să le îngrijești nu mai este doar o muncă, ci o adevărată metodă de relaxare. Clipurile din acest […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp