Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 3 sporturi care te relaxeaza

3 sporturi care te relaxeaza

Sportul nu este numai o metoda de a scapa de kilogramele in plus. Diferite forme de exercitiu fizic iti pot aduce relaxarea de care ai nevoie.

Yoga

Este unul dintre cele mai controversate moduri de a-ti pune corpul in miscare. Imbinand tehnici de respiratie si de relaxare cu meditatia, yoga dezvolta flexibilitatea corpului si ii confera un tonus mai bun. In plus, este recunoscut aportul practicilor yoga in tratarea unor afectiuni, dar si in rezolvarea unor probleme psihologice, ca timiditatea sau lipsa increderii in propria persoana. Scopul principal al practicarii yoga este acela al armonizarii corpului cu sufletul, obtinandu-se astfel echilibrul in viata.

Pilates

Reprezinta un sistem de exercitii dezvoltat in timpul Primului Razboi Mondial de catre un asistent medical, cu acelasi nume. Pilates imbina elemente din yoga si din artele martiale, pentru a conecta fizicul de mental. Exercitiile se bazeaza pe concentrare, precizie, controlul respiratiei si miscari fluide. Exista doua tipuri de a exersa si ambele folosesc greutatea propriului corp ca rezistenta: una se efectueaza cu ajutorul a diferite aparate, iar cealalta pe saltea.

Tai Chi

Este o forma de arte martiale, inventata de un calugar taoist si recunoscuta pentru cresterea longevitatii practicantilor si pentru efectele benefice asupra sanatatii. Scopul Tai Chi este de a creste forta naturala si de a atinge o stare superioara de relaxare. Miscarile le imita pe cele ale sarpelui si cocorului, animale considerate ca avand cele mai mari sanse de reusita in lupta cu adversari puternici. Miscarile sunt line, interconectate, mereu legate de pamant. Datorita tehnicilor de respiratie si a miscarilor lente, acest tip de arte martiale induce o stare de calm si de relaxare.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns