Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 3 trucuri ca sa bei mai multa apa

3 trucuri ca sa bei mai multa apa

În orice dietă este recomandat să bei multă apă. 2 litri pe zi, aşa cum se spune că e bine, sunt destul de greu de băut, mai ales că te iei cu treaba şi uiţi.

Sunt şi persoane cărora nu le place apa, o beau doar în lipsa sucurilor acidulate.

Dar pentru că, indiferent dacă eşti la dietă sau nu, băutul de apă este sănătos, îţi prezint mai jos 3 trucuri pentru a bea mai multă apă decât de obicei.

1. Prepară-ţi apă cu arome (Spa Water)

Pune fructe proaspete şi ierburi aromatice într-o carafă cu apă şi păstrează-le la rece. Culorile superbe şi savoarea fructelor te vor ajuta să ai o părere mai bună despre apă. Ţine cont să adaugi doar produse organice (bio); având în vedere că vor sta ceva timp în apă, nu vrei să bei o concentraţie de ierbicide, pesticide, chimicale, coloranţi şi conservanţi.

2. Mănâncă! Fructele şi legumele conţin în medie 80% apă.

Pepenele roşu, citricele, castraveţii, strugurii congelaţi, jicama, roşiile, etc.

3. Bea ceai! Cumpără sau prepară-ţi acasă ceai cu diverse arome pentru început, dar ai mare grijă la zahăr, chimicale şi conservanţi. (foloseşte miere proaspătă pe post de îndulcitor dacă e cazul)

Poţi să bei prea multă apă? 

Da şi nu. Dacă bei pe termen lung cantităţi foarte mari de apă, mai ales dacă este apă distilată şi fără niciun fel de minerale, poate avea efecte adverse faţă de toate beneficiile consumului de apă. Ideea este să ţii cont de ceea ce are nevoie organismul tău (suntem diferiţi unii de ceilalţi). Bea apă plată pentru a te hidrata, este varianta cea mai ok – faţă de sucuri, cafea, etc.

Despre alcool: accelerează deshidratarea, aşa că asigură-te că bei cel puţin aceeaşi cantitate de apă la fiecare pahar de alcool. Te va ajuta nu numai să previi deshidratarea, ci îţi va ajuta organismul să elimine şi elementele toxice obţinute la descompunerea alcoolului.

Tu poţi să bei 2 litri de apă zilnic?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns