Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 4 alimente care îți lungesc viața

4 alimente care îți lungesc viața

Unul din secretul longevităţii stă în ceea ce pui în farfurie. Principiul este acela de a mânaca cât mai colorat se poate, alimente cât mai puţin procesate şi din surse cât mai curate. Iată care sunt alimentele care îţi lungesc viaţa.

Grapefruit. Acest fruct conţine un antioxidant special care determină gustul amar al acestor citrice este esenţial în prevenirea şi chiar tratarea diabetului zaharat: Un studiu din 2010 de la Universitatea din Ierusalim a constatat că naringenina (substanţa amară din grapefruit) poate ajuta ficatul să descompună acizi graşi exact în acelaşi mod în care o fac medicamentele pentru diabet.

Afine. Studiile au arătat că antioxidanţii fitochimici din afinepoate avea proprietăţi antimicrobiene (comarabile cu cele ale unor antibiotice cu spectru larg de acţiune). În plus afinele reduc riscul de acumulare a grăsimilor în artere, combat astfel ateroscleroza şi chiar ajuta la prevenirea apariţiei unor forme de cancer.

Usturoi. Greu de găsit ceva nou în lista cu beneficii pe care le are usturoiul, dar cu toate acestea nivelurile ridicate de alicina din usturoi scăde tensiunea arterială în mod extrem de eficient, similar cu unele medicamente de sinteză, dar fără nici unul din efectele secundare ale acestora. În plus, studiile au probat că usturoiul poate preveni anumite tipuri de cancer şi reduce activ nivelul de lipide din sange.

Cafea. Este confirmat că o ceaşcă de cafea, mai ales dacă este băută fără zahăr şi fără lapte adăugat, este asociat cu un risc mai mic de a face diabet zaharat. Eficienţa este maximă în cazul femeilor. În plus cafeaua neagră susţine activitatea cardiacă şi este una din cele mai bune surse de antioxidanţi.

Comments

comments

Lasă un răspuns