Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 4 alimente care iti pot salva viata

4 alimente care iti pot salva viata

iti pot salva viata

Hipocrate spunea ca „mancarea trebuie sa fie medicament!”, iar afirmatia este foarte actuala si in prezent. O alimentatie sanatoasa este cea mai buna cale prin care iti poti proteja organismul impotriva bolilor. Iata o lista cu 4 alimente care iti pot salva viata daca sunt consumate constant in cadrul unei alimentatii sanatoase.

Marele avantaj este ca aceste 4 alimenta care iti pot salva viata nu au nici un fel de efecte secundare si pot combate unele dintre cele mai teribile boli.

Usturoiul

Se poate spune despre usturoi ca este o capodopera a naturii si este unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale. Recunoscut pentru capacitatea de a preveni si trata infectiile bacteriene, dar si pentru capacitatea de a preveni micozele si infectiile virale, usturoriul stimuleaza fluxul de sange, reduce nivelul colesterolului si contribuie la eliminarea metalelor grele si a altor otravuri din organism.

Capacitatea usturoiului de a elimina metalele grele ii confera acestuia un statut special. Nu degeaba bucataria internationala combina mereu usturoiul si carnea de peste!

Beneficiile se fac simtite consumand un catel de usturoi zilnic sau luand suplimente pe baza de usturoi.

Mierea de albine

Mierea este in mod cert un alt medicament natural extrem de eficient care are capacitatea de a stimula imunitatea si de a oferi o sursa sanatoasa de zaharuri, minerale si enzime pretioase. Mierea trateaza infectiile bacteriene, calmeaza si vindeca durerile de gat, repara tranzitul intestinal si vindeca infectiile urinare.

Mierea este eficace in tratarea eczemelor, a aftelor si calmeaza multe dintre leziunile pielii. Ca efect general asupra organismului mierea are actiune antivirala, antifungica, antiinflamatorie, antioxidanta si antiseptica, care sunt mai puternice si mai rapide decat ale oricarui medicament de sinteza.

Spirulina

Acesta este un nutrient preparat din algele albastre – verzi, folosit ca medicament inca de acum cateva sute de ani. Spirulina este bogata in aminoacizi esentiali si contine o gama impresionanta de acizi grasi esentiali, inclusiv omega- 3 si vitamine din grupul B. La acestea se adauga carotenoizi cu efect antioxidant, clorofila, polizaharide si alte substante unice. Spirulina are un puternic efect detoxifiant sustine procesul de eliminare al metalelor grele din organsim, este un uimitor energizant si contine proportia ideala de proteine, vitamine, minerale si alte elemente nutritive.

Merele

Pe langa continutul ridicat de fibre, care sustin o diegestie sanatoasa si sustin procesele naturale de digestie, merele, si mai ales pielea fructului este foarte bogata in polifenoli, flavonoide, care au capacitatea de a combate cele mai grave suferinte ale omului modern: bolile inflamatorii degenerative si cancerul.

Mere au mai multe culori, sunt rosii, galbene, roz, verzi, ceea ce reflecta diferite combinatii miraculoase de substante beneficie efecte miraculoase asupra sanatatii.

Este suficient sa mananci un mar pe zi. Ideal este sa alegi mereu mere din soiuri diferite.

text: Otilia Ignat/ susra foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns