Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 4 reguli de aur care determină metoda de slăbire cea mai eficientă

4 reguli de aur care determină metoda de slăbire cea mai eficientă

metoda de slabire

Problemele cu greutatea îți dau bătăi de cap? Îți este greu să scapi de kilogramele în plus sau să îți menții greutatea sub control? Nu este cazul să apelezi la tot felul de diete drastice sau să te înfometezi. Metoda de slabire cea mai eficientă și mai sănătoasă are la bază anumite principii pe care este bine să le respecți, dacă îți dorești să obții cele mai bune rezultate.

  1. Menține sub control senzația de foame și nu te abate de la dietă

Metoda de slăbire pe care o alegi trebuie să presupună o alimentație echilibrată și diversificată, fără să îți fie foame și să fii astfel tentat să renunți la dietă. Foamea este un motiv pentru care mulți oameni nu se țin de o dietă pentru mai mult de câteva săptămâni. Când mănânci mai puțin, celulele grase din corp eliberează mai mulți hormoni responsabili pentru senzația de foame.

Și în cazul anumitor probleme de sănătate, o dietă cu mai puțini carbohidrați (cum ar fi pâinea, pastele, orezul, deserturile, băuturile zaharoase) este, de asemenea, importantă, deoarece vei avea nevoie de mai puțină insulină. Acest lucru poate contribui la prevenirea apariției senzației de foame, a depozitelor de grăsimi și a kilogramelor în exces.

  1. Consumă carbohidrați complecși, care au mai multe fibre

Metoda de slăbire care include această combinație te obligă să renunți la carbohidrații „răiʺ din dulciuri și făinoase și să îi înlocuiești cu carbohidrați de calitate. Fibrele ajută la îmbunătățirea controlului nivelului de zahăr din sânge, ajută la scăderea colesterolului și reduc riscul bolilor cronice cum ar fi diabetul zaharat și bolile cardiace.

Printre alimentele bogate în fibre se numără leguminoasele (fasolea uscată, lintea, mazărea), legumele (varza, broccoli, spanacul, legumele cu frunze verzi în genera) și fructele (mere, fructe de pădure, portocale etc).

3. Acordă atenție obiceiurilor alimentare sănătoase, nu cântarului

Deși este important să te cântărești regulat ca să îți menții greutatea sub control, metoda de slăbire cu cele mai bune rezultate presupune o abordare diferită în privința alimentației, adică adoptarea și menținerea unor obiceiuri alimentare sănătoase.

Înlocuiește un obiectiv legat de numărul de kilograme pierdute, cu anumite mini-obiective, cum ar fi să mănânci o porție de legume la fiecare masă, să faci mișcare 20 de minute pe zi sau să îți notezi zilnic toate alimentele pe care le consumi. Dacă ești dezamăgit în privința obiectivului de greutate la finalul unei săptămânii, vei putea în schimb să observi progresele pe care le înregistrezi pentru adoptarea unui stil de viață sănătos.

4. Planfică-ți mesele cu o zi înainte

Planificarea meselor face parte din metoda de slăbire la care ar trebui să recurgi deoarece nu intri în panică dimineața, când ești pe fugă și mănânci la nimereală ce găsești prin frigider sau un sandviș cumpărat pe drum, de la fast food. Oricând mănânci „pe fugăʺ există o posibilitate foarte mare să faci alegeri alimentare nepotrivite.

După ce iei cina, seara, planifică-ți mesele de a doua zi. Este mult mai ușor să îți planifici mesele atunci când nu îți este foame, pentru că nici nu îți este poftă de ceva anume. De asemenea, vei avea timp să îți pregătești ingredientele din timp, mai ales dacă obișnuiești să gătești zilnic.

Prin urmare, dacă dorești să scapi de problemele cu greutatea în exces, metoda de slăbire pe care o adopți ar trebui să se bazeze pe respectarea meselor zilnice, o alimentație echilibrată și diversificată și pe obiceiuri alimentare sănătoase.

Comments

comments

Lasă un răspuns