Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 5 alimente care îți schimbă imediat starea

5 alimente care îți schimbă imediat starea

Ceea ce mănânci îţi schimbă imediat starea de spirit, iar o lista cu cele mai active cinci alimente care te pot remonta sau calma rapid, este binevenită. Toate aceste alimente trebuie consumate cu moderatie, deşi unele dintre ele pot contribui la îmbunătăţirea sănătăţii.

1. Ciocolata neagră. Ciocolata este un dar de la Dumnezeu! Efectul este garantat cu orice tip de ciocolată, dar ciocolata neagră are cel mai intens şi mai rapid efect pozitiv asupra stării de spirit! Cofeina din ciocolata neagră acţionează ca un stimulent care îţi dă bună dispoziţie, energie şi tonus general bun.

2. Banane. Sunt fructul care te poate înveseli mai ales dacă eşti deprimată. Bananele conţin potasiu şi triptofan, cu efecte benefice rapide şi imediate.

3. Cafea. Nimic nu este la fel de eficace ca o ceaşcă de cafea bună. Aroma şi gustul pot face minuni. Nu exagera, însă!

4. Lapte. Laptele este bun pentru sănătate, dar şi pentru starea de spirit! Produsele lactate, inclusiv lapte sunt o sursa buna de triptofan, şi aşa o cana de lapte cald te poate ajuta să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit.

5. Alcoolul. Este capabil să-ţi schimbe în bine starea de spirit, dar numai dacă vei consuma cantităţi moderate. Prea mult alcool poate împinge oamenii în depresie.

6. Spanacul. În mod special spanacul, dar şi toate legumele cu frunze verzi sunt surse bogate de vitamina B şi acid folic, care pot ţine depresia la distanţă.

7. Peşte. Nivelul ridicat de acizi graşi omega-3 din peşte poate juca un rol important în îmbunătăţire stării de spirit. Somon, hering şi sardine sunt cele mai bune tipuri de peşte atunci când vine vorba de a-ţi schimba starea de spirit .

8. Alimentele bogate în carbohidraţi. Orice aliment bogat în carbohidraţi poate îmbunătăţi starea de spirit. Este ideal să consumi surse naturale de carbohidraţi în forma lor integrală.

Pe lista alimentelor care îţi schimbă starea de spirit se mai numără: portocalele (antistres), cartofii (de preferat copti – calmează), dovleacul (creşte apetitul sexual).

Comments

comments

Lasă un răspuns