Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 5 beneficii ale cimbrului

5 beneficii ale cimbrului

 

Am facut o lista cu marile beneficii ale cimbrului. Cimbrul este una din cele mai parfumate plante aromatice folosite in gastronomie, dar beneficiile sale depasesc sfera culinara si aroma placuta.

Afla care sunt cele 5 mari beneficii ale cimbrului care este in egala masura o puternica planta medicinala. Cimbrul poate fi folosit cu succes pentru tratarea diferitelor probleme de sanatate, de la dureri de stomac, diaree si artrita, pana la infectii ale gatului, probleme respiratorii si cutanate.

Inima sanatoasahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/03/14/5-beneficii-cimbrului-2.jpg

Bolile de inima apar de multe ori din cauza inflamatiei cronice, iar cimbru este una din solutiile care combat eficient, in intreg organismul, aceasta problema, prin puternica protectie antioxidanta pe care o are. Cimbul are si proprietati antiinflamatorii specifice si foarte intense ceea ce il face un mijloc de protectie eficient impotriva afectiunilor cardio-vasculare.

Sfat: Este suficienta o lingurita de cimbru uscat pe zi pentru a putea profita de aceste beneficii. Il poti pune in salate, in iaurt, pe feliile de paine unse cu putin unt, in cereale si in mancare, la final.

Combate bacterii

Cimbrul este dovedit a fi un real ajutor in lupta impotriva bacteriilor. Este probata capacitatea antibacteriana pe care o are cimbrul, atat cel proaspat cat si cel uscat, dar si a uleiului esential de cimbru. Ceea ce este remarcabil este ca principiile active din cimbru nu dezvolta rezistenta pe care o produc diferite tipuri de antibiotice.

Sfat: Bea ceai de cimbru, fa inhalatii cu uleide cimbru si consuma cimbru atunci cand esti racita, cand ai gripa sau ai o infectie.

Cimbrul poate fi folosit cu succes pentru tratarea diferitelor probleme de sanatate, de la dureri de stomac, diaree si artrita, pana la infectii ale gatului, probleme respiratorii si cutanate.

Prevenirea acnee

Datorita proprietatilor antibacteriane cu spectru foarte larg de actiune, cimbrul este util in tratatrea problemelor cutanate si mai ales pentru acnee. Este chiar mai eficient decat creme anti – acnee si mult mai bine tolerat. Marele beneficiu este ca fiind natural nu produce nici un fel de reactii alergice. In plus functioneaza foarte bine si componenta antiinflamatoare pe care le are cimbru.

Un sfat: Foloseste ulei esential de cimbru adaugat in creme hidratante sau spala-te pe fata cu ceai de cimbru. Si compresele cu ceai de cimbru sunt extrem de eficiente.

Sanatatea oaselor

Sanatatea oaselor este foarte importanta, iar cimbru aduce un element esential fiind o sursa excelenta, si accelasi timp foarte usor asimilabila, de vitamina K, calciu, fier, mangan precum si alte vitamine si minerale care ajuta la mentinerea oaselor sanatosa.

Un sfat: Aceeasi lingurita de cimbru uscat consumat zilnic este marele secret.

Combate oboseala

Una din cazuele neglijate ale oboselii este carenta de fier. Lipsa de fier produce acea stare, fara explicatie, de oboseala. Cimbrul este o sursa  sigura de fier, iar consumul de cimbru, zilnic sustine eficient acest necesar.

Un sfat: cosnuma constant cibru pentru toate aceste beneficii pe care planta aromatica le are.

 

 

Comments

comments

One thought on “5 beneficii ale cimbrului

Lasă un răspuns