Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 5 beneficii majore ale lăptișorului de matcă pentru sănătate

5 beneficii majore ale lăptișorului de matcă pentru sănătate

laptisor de matca

Ești interesat să descoperi cele mai eficiente remedii naturiste, care te pot ajuta să tratezi anumite afecțiuni, să ameliorezi anumite simptome sau să te menții sănătos pe termen lung? Consideri că natura îți pune la dispoziție aliați de nădejde în lupta împotriva factorilor nocivi din mediul înconjurător?

Atunci acest articol este pentru tine întrucât, în rândurile ce urmează, vei descoperi beneficiile majore ale lăptișorului de matcă pentru sănătate!

Stimulează funcția reproducătoare

Cele mai recente studii efectuate cu privire la efectele lăptișorului de matcă asupra sistemului reproducător la femei au dezvăluit capacitatea acestuia de a spori nivelul hormonului luteinizant în sânge.

Acesta este esențial pentru ca ovulația să se desfășoare corespunzător, oferind sprijinul necesar femeilor a căror ciclu menstrual nu este unul regulat. În plus, lăptișorul de matcă s-a dovedit a fi un remediu eficient și pentru femeile care se confruntă cu insuficiență ovariană.

Pentru a beneficia de capacitatea sa de stimulare a funcției reproducătoare, se recomandă administrarea lăptișorului de matcă 100% natural timp de 30 zile. Cantitatea optimă pentru tratament este de 1-2 grame la fiecare administrare, iar momentul optim pentru consum este dimineața, pe stomacul gol, cu 15-30 minute înainte de micul dejun.

Contribuie la întărirea sistemului imunitar

Lăptișorul de matcă are un conținut bogat în compuși activi, care au capacitatea și rolul de a proteja organismul împotriva toxinelor și a bacteriilor. Astfel, acest tratament naturist este eficient pentru întărirea sistemului imunitar, având și un puternic efect antifungic.

Acidul 10-HDA este principalul compus activ cu efect antibacterian puternic, care, împreună cu acizii grași izolați, aflați în compoziția lăptișorului de matcă, contribuie la stimularea imunității organismului.

Normalizează tensiunea arteriala

Un studiu efectuat recent în Japonia a urmărit modul în care tratamentul cu lăptișor de matcă acționează asupra tensiunii arteriale. Scopul acestuia a fost cel de descoperire a eventualelor efecte benefice ale acestui remediu naturist asupra sănătății celor care se confruntă cu tensiune arterială crescută.

În primă fază, schema de tratament a presupus administrarea unei singure doze de tratament naturist o dată pe zi. Rezultatele obținute au dezvăluit faptul că această doză contribuie la reglarea tensiunii arteriale timp de 8 ore de la administrare.

Prin efectuarea unor studii mai amănunțite ulterior, s-a descoperit faptul că aportul considerabil de peptide din lăptișorul de matcă este cel care contribuie în cea mai mare parte la normalizarea tensiunii arteriale.

Astfel, tratamentul cu tinctură sau comprimate care au la bază lăptișorul de matcă este eficient în cazul pacienților care se confruntă cu simptomele specifice hipertensiunii arteriale.

Ajută la reglarea activitatii digestive

Un alt beneficiu major al tratamentului cu lăptișor de matcă este reprezentat de capacitatea acestuia de regenerare a mucoasei tractului digestiv. Prin reducerea nivelului acidității gastrice, acest remediu naturist contribuie la reglarea activității digestive, esențiale pentru menținerea sănătății organismului.

În plus, consumul lăptișorului de matcă este recomandat și în cazul copiilor care se confruntă cu lipsa poftei de mâncare sau cu simptomele specifice unor afecțiuni digestive: constipație, diaree, vărsături.

Mai mult decât atât, curele de tratament cu lăptișor de matcă, consumat împreună cu mierea de albine și polenul natural s-au dovedit a fi eficiente în ameliorarea sau tratarea simptomelor specifice unor afecțiuni precum ulcerul duodenal sau cel gastric.

Stimulează formarea oaselor

Cel de-al cincilea beneficiu major al lăptișorului de matcă pentru sănătatea organismului este reprezentat de capacitatea acestuia de stimulare a formării oaselor.

Cele mai recente studii în acest domeniu au fost efectuate de cercetătorii japonezi. Aceștia au descoperit faptul că, administrarea tratamentului pe bază de lăptișor de matcă timp de 9 săptămâni, contribuie considerabil la sporirea greutății oaselor și la creșterea cantității de procolagen osos din organism.

Aceste studii sunt importante și promițătoare în cazul persoanelor care sunt interesate de descoperirea unor remedii naturiste pentru prevenirea sau tratarea unor afecțiuni precum osteopenia sau osteoporoza.

Prin urmare, lăptișorul de matcă reprezintă un aliat de nădejde al persoanelor care se confruntă cu probleme digestive, cu afecțiuni legate de fertilitate, cu probleme articulare sau care doresc să își normalizeze tensiunea arterială.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Planteea

 

Comments

comments

One thought on “5 beneficii majore ale lăptișorului de matcă pentru sănătate

Lasă un răspuns