Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > 5 greseli de contraceptie

5 greseli de contraceptie

In afara de abstinenta, toate celelalte metode contraceptive au o rata mai mica sau mai mare de esec. Insa riscurile cresc enorm odata cu fiecare detaliu pe care-l neglijezi, fie el oricat de banal la prima vedere. Ca sa fii sigura ca esti protejata, respecta cu sfintenie indicatiile de pe prospectul contraceptivului pe care-l folosesti si tine cont totodata de sfaturile de mai jos.

Niciodata fara protectie

Daca nu ai la-ndemana o metoda sigura de protectie, nu va lasati cuprinsi de valtoarea pasiunii, oricat de dornici ati fi . Chiar si perioada calendaristica cea mai sigura (zilele menstruatiei) se poate lasa cu surprize, dat fiind ca ovulatia apare uneori pe neprevazute si, odata cu ea, riscul unei sarcini. Oricat ar insista partenerul ca „o data nu se pune“, nu-ti fie jena sa-I spui NU.

Te bazezi pe spermicid?

Protectia pe care ti-o ofera spermicidele impotriva sarcinii este destul de redusa. Nici disconfortul pe care ti-l provoaca folosirea acestor produse nu este de neglijat, dar, daca le preferi, foloseste in paralel prezervativul.

Cateva ore conteaza

Cand vine vremea sa incepi noua folie de pilule contraceptive dupa cele sapte zile lunare de pauza, orice intarziere mai mare de trei ore este periculoasa. Nu lua in ras recomandarea de pe prospect si foloseste o metoda contraceptiva suplimentara vreme de o saptamana daca ai luat pilula prea tarziu. In plus, unele antibiotice si chiar plante, precum sunatoarea, pot slabi efectul contraceptiv, asa ca ai grija ce tratamente urmezi.

Nu folosi orice lubrifiant

Nu degeaba exista in farmacii lubrifiante speciale pentru momentele intime. Daca folosesti un ulei pentru bebelusi, ulei de masline sau ulei simplu de masaj, calitatea materialului din compozitia prezervativului poate avea de suferit, la fel eficienta lui.

Fara dusuri vaginale

Pe langa faptul ca deregleaza flora vaginala, expunandu-te riscului de candida si alte infectii, jetul de apa sau baile cu otet nu doar ca nu te protejeaza de graviditate, dar pot chiar sa impinga spermatozoizii inspre interior, crescand riscul de a ramane insarcinata.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns