Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 5 Motive sa renunti la zahar

5 Motive sa renunti la zahar

 

Ţi-ai planificat să renunţi la zahăr? Indiferent dacă pentru tine a renunţa la zahăr înseamnă să sări peste desert sau să renunţi la fructe, se pare că în zilele noastre este este de bon-ton să renunţi la zahăr. Şi se pare că există şi motive întemeiate.

Iată 5 motive pentru care trebuie să renunţi la zahăr:

1. Zahărul cere mai mult zahăr. Bineînţeles că vei mânca doar un fursec. Dar când te rezumi doar la unul?! Şi chiar şi atunci când reuşeşti să te abţii să nu dai iama în toată cutia cu bomboane, ţine minte că zahărul creează dependenţă şi o bomboană azi va însemna mai multe mâine şi şi mai multe poimâine, etc.

Citeste si: 12 alimente despre care crezi ca sunt sanatoase

2. Zahărul te poate face agitată (şi te deprimă). Vedem întotdeauna la copii: dă-le tort şi dulciuri şi o iau razna, nu? 😀 Se pare că acelaşi lucru se întâmplă şi la adulţi, se creează o stare de bine urmată de o cădere. La unele persoane dulciurile creează dispoziţii schimbătoare şi chiar depresie. Te străduieşti să fii fericită şi cauţi soluţia în sectorul de dulciuri de la supermarket? Mai gândeşte-te!

3. Zaharurile nu au un efect bun asupra pielii. Când mănânci dulciuri îţi creşti nivelul de glucoză din sânge care are ca efect creşterea nivelului insulinei – efectul final este creşterea riscului de inflamare şi declanşarea unui răspuns hormonal în urma căruia corpul generează sebum în exces. Rezultatul: pori înfundaţi şi aspect neplăcut al pielii.

Citeste si: Slaba nu inseamna si fericita

4. Zahărul te face să arăţi mai bătrână. Conform dr Frank Lipman, „zahărul reduce nivelul de colagen şi elastină din piele şi are efecte dăunătoare din cauza radicalilor liberi, efectul fiind unul de îmbătrânire prematură, apariţie de riduri şi o piele obosită. Ca idee: acadeaua pe care ţi-ai luat-o te poate face să te simţi că un copil, dar de fapt te face să arăţi mai bătrână cu câţiva ani.

5. Zaharurile te îmbolnăvesc. Zahărul opreşte sistemul imunitar lăsând organismul vulnerabil la boli şi încetinind procesul de însănătoşire. Nu mai bine îţi foloseşti zilele de zăcut în pat cu febră pentru mers la munte sau la mare?

Citeste si: Despre nutritia sanatoasa si excese

 

Comments

comments

Lasă un răspuns