Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 5 pasi pentru reincarcarea bateriilor

5 pasi pentru reincarcarea bateriilor

 

Aplica cei 5 pasi pentru reincarcarea bateriilor si vei simti ca prin magie schimbarile benefice. Secretul eficientei acestor metode pentru reincarcarea bateriilor este sa le respecti in fiecare zi. Poate parea complicat dar cu putina atentie se poate si-ti vor intra in rutina.

Mananca sanatos si hidrateaza-te

1. Nutritie. Hraneste-te cu ce trebuie. Asta inseamna ca dieta ta sa cuprinda toate grupele de alimente, sa nu sari peste mese, sa mesteci incet si sa nu mananci pe fuga sau in picioare. Toate sunt metode pentru reincarcarea bateriilor si toate ar trebui sa intre in obiceiurile tale bune. In lipsa acestui program, se instaleaza cu usurinta diverse afectiuni. In plus respecta si regulile dietei de vara.

2. Ceaiuri.
Chiar daca bei suficienta apa, un aport consistent de ceaiuri este o binecuvantare pentru starea ta de bine. Ceaiurile iti funizeaza antioxidanti pretiosi pentru lupta cu ridurile si cu lipsa de vlaga. Asa ca, alege un ceai de plante in locul sucurilor carbogazoase.

Imbina odihna cu relaxarea

3. Odihna. Fa in asa fel incat sloganul „somn 8 ore pe noapte“ sa nu ramana doar niste vorbe. Lipsa odihnei atrage dupa ea probleme hormonale si, in timp, face ca organismul sa functioneze defectuos. Odihna este combustibilul fara de care celulele nu s-ar putea regenera complet si o cale funadementale pentru reincarcarea bateriilor.

4. Odihna activa. Asa cum ii spune si numele, inseamna sa te detasezi si, in acelasi timp, sa faci ceva. Odihna activa poate sa presupuna miscare, drumetii, iesire la un film si, in general destindere. Cu alte cuvinte, activitati fara stres si tot ce implica iesirea din rutina zilnica, debarasarea de ceea ce faci in mod obisnuit. Daca nu ai timp de activitati de acest gen, o rupere de iuresul cotidian o faci si la bucatarie, daca iti place sa gatesti.

5. Relaxare. Nu confunda relaxarea cu starea de repaus si nici cu odihna. Corpul se manifesta cel mai adesea prin reactii somatice atunci cand simte presiune psihica. Iar cele doua paliere – fizic si psihic – sunt foarte legate. Nu trebuie sa astepti sa simti ca „nu mai poti“, ca sa te programezi la o sedinta de masaj sau sa mergi la un salon pentru un tratament spa.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns