Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > 5 semnale de alarma transmise de organism

5 semnale de alarma transmise de organism

Alertele pe care organismul ti-l transmite trebuie analizate cu atentie si tratate cu responsabilitate. Iata care sunt cele 5 semnale de alarma transmise de organism, pe care trebuie sa le iei in calcul.

1. Febra: este o reactie fireasca pe care organismul o are cand fabrica anticorpi pentru a se lupta cu infectiile. Totusi, cand temperatura crescuta nu poate fi corelata cu frisoane si nu insoteste starea gripala, si se manifesta des, e vorba de alte cauze, care trebuie verificate. Poate fi vorba de amigdalita, pneumonie sau chiar o infestare cu paraziti.

2. Ameteala: crezi ca ameteala apare daca stai toata ziua cu privirea in calculator. Lucrul la calculator si lipsa miscarii pe termen lung pot accentua starea, dar problema e mai complexa. Ameteala ta poate fi cauzata de o hidratare insuficienta, care a dus la un dezechilibru electrolitic. Anemia poate fi, de asemenea, unul din vinovatii de pierderea echilibrului.

3. Oboseala: prima cauza care iti vine in minte este lipsa de somn. Dar, chiar daca te odihnesti suficient si tot te simti fara vlaga, raspunsul sta in concentratia de magneziu din organism. O alta posibila cauza sunt problemele digestive sau hepatice. Adesea, un ficat epuizat de grasimi reactioneaza prin stare generala de oboseala.

  • Dureri pe care nu trebuie sa le ignori

4. Pofta de dulce: la prima vedere, pare o lipsa a organismului, care, odata satisfacuta, nu iti mai face probleme. Lucrurile nu stau tocmai asa. Se prea poate sa ai un deficit din grupul de vitamine B, care doar in timp poate fi corectat. Drojdia de bere este recomandata in acest caz, mai ales ca alimentatia ta e lipsita de nutrientii din compozitia ei: B-uri, vitamina D, aminoacizi.

5. Parul friabil: colegele iti recomanda cu caldura cel mai nou balsam sau masti de par cu formula protectoare, dar parul tau care din cauza stilului de viata pe care il duci, nu fiindca nu il ingrijesti. Perioadele stresante, la care se adauga alimentatia plina de carbohidrati rai (alimente procesate, aditivate) si lipsa miscarii sustinute, stau la baza slabirii foliculilor capilari.

Comments

comments

Lasă un răspuns