Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 5 simptome pe care le treci cu vederea și care ascund afecțiuni serioase

5 simptome pe care le treci cu vederea și care ascund afecțiuni serioase

Corpul tău îți transmite semnale cărora trebuie mereu să le acorzi atenție. Unele dintre ele sunt prea des ignorate și ascund afecțiuni pe care, dacă le lași să se agraveze, îți vor afecta stilul de viață pe termen lung.

Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț, iar organismul uman este atât de bine construit încât ne transmite semne clare ori de câte ori are nevoie de un plus de atenție. Din păcate, însă, unele semnale transmise de propriul nostru organism sunt puse pe seama unor factori externi, trecători, și ignorate luni în șir. Iată ce simptome ar trebuie să-ți dea de înțeles că trebuie să faci o vizită medicului:

  • Balonarea și disconfortul abdominal nu trebuie niciodată trecute cu vederea. Iată ce pot anunța

O masă prea bogată, consumarea anumitor alimente sau băuturi pot fi explicații plauzibile pentru senzația de balonare și de disconfort abdominal. Totuși, ele nu anunță doar o alegere nepotrivită în materie de alimentație, ci și o afecțiune greu de diagnosticat – sindromul colonului iritabil. O mulțime de persoane au această afecțiune – între 10 și 25% din populația globului, iar ea se întâlnește cel mai des la femei.

Această afecțiune are mai multe simptome ce pot trece ușor neobservate, iar lăsată netratată îți poate afecta pe termen lung stilul de viață. În acest articol vei găsi toate simptomele care ți-ar putea da de înțeles că suferi de această afecțiune, dar și câteva remedii utile pentru a trata în mod corect disconfortul abdominal pe care ți-l provoacă.

  • Oboseala chiar și după o noapte de somn de 8 ore ar putea avea niște cauze serioase

O stare permanentă de oboseală nu are drept explicație doar o noapte agitată, ci ar putea ascunde niște cauze serioase. Starea de extenuare chiar și după o perioadă liniștită, în care ai avut parte de circa 8 ore de somn pe noapte este un semn că organismul are de-a face cu o boală. Ea ascunde fie lipsa de vitamine, în special vitaminele D și B12, dar și anemie și chiar probleme de tiroidă sau diabet.

  • Fluctuațiile de greutate care nu sunt precedate de schimbări în alimentație pot avea o cauză ascunsă

Te-ai îngrășat sau ai slăbit aparent fără nicio explicație? Fluctuațiile de greutate sunt adesea consecințe ale problemelor de la nivelul tiroidei, glanda care influențează în foarte mare măsură felul în care ne simțim. Oricând apar probleme de greutate, ea poate fi o cauză, așa că nu trebuie niciodată să ignori aceste semne clare pe care ți le dă propriul organism.

  • Acneea la maturitate nu apare doar din cauza tratamentelor cosmetice

Acneea apărută la maturitate trimite multe femei în saloanele de cosmetică pentru tratamente faciale de curățare în profunzime, însă adevărata soluție s-ar putea afla la medicul ginecolog. Apariția coșurilor este asociată cu problemele hormonale, în special cu afecțiunea numită sindromul ovarului micropolichistic. Dacă te confrunți cu apariția coșurilor mult după vârsta adolescenței, vizita la ginecolog este în mod cert una imperativă.

  • Nicio durere de cap nu trebuie ignorată, dacă este recurentă

Migrenele sunt semnale clare că organismul se confruntă cu o afecțiune. Ele pot fi puse pe seama oboselii, a lucrului prelungit la calculator, a luminii prea puternice sau prea slabe, însă în final ele sunt un simptom care nu trebuie ignorat sau mascat cu împotriva durerii. Orice migrenă recurentă merită o investigație și ar putea ascunde o serie de afecțiuni precum infecții stomatologice sau din aria ORL, dar și afecțiuni pulmonare.

Te confrunți cu aceste simptome? Ai consultat un medic în legătură cu ele?

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comments

comments

Lasă un răspuns