Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Nutriție și diete > 5 trucuri care taie foamea

5 trucuri care taie foamea

Nutriționiștii ne asigură că, dacă ne hrănim sănătos și echilibrat, cu trei mese principale pe zi și două gustări, senzația de foame nu apare. Asta-i teoria!

De stres, de plictiseală, de enervare sau pur și simplu de poftă de ceva bun, ni se face foame! Nu e încă ora de masă sau, mai grav, abia ce-am terminat de mâncat și totuși ne e foame! Ce facem ca să păcălim această senzație care ne sabotează orice decizie legată de o dietă sănătoasă? Iată cinci trucuri simple:

Spală-te pe dinți! Pasta de dinți și apa de gură te ajută în lupta cu foamea. Mentolul din ele neutralizează ca prin minune pofta de dulce sau de mâncare bogată în grăsimi.

Bea apă caldă! Folosește-te de secretele ayurvedice atunci când visezi la un aliment nesănătos. Bea, spre exemplu, un pahar cu apă caldă, înghițind puțin câte puțin. Îți umple stomacul, îți curăță organismul și îl eliberează de substanțele dăunătoare.

Apelează la presopunctură! Vrei să scapi rapid de foamea ca de lup? Atunci, apasă cu degetul arătător 15-20 de secunde pe zona dintre nas și buza superioară. Această stimulare este transmisă direct centrului foamei din creier și taie imediat pofta de mâncare!

Mestecă gumă! Mestecatul stimulează niște nervi ai maxilarelor aflați în strânsă legătură cu regiunea din creier responsabilă de senzația de sațietate. Poartă mereu în geantă gumă de mestecat fără zahăr și folosește-o la nevoie!

Mănâncă grăsimi vegetale! Acidul oleic, un tip de grăsime nesaturată care se găseşte în nuci, arahide şi avocado, taie senzaţia de foame. Două linguri de unt de arahide, o mână de nuci sau un sfert de avocado sunt suficiente pentru a păcăli poftele ce pot apărea pe parcursul zilei.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/29.05.2014.

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns