Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > 5 trucuri care te scapa de migrene

5 trucuri care te scapa de migrene

Migrenele pot fi extrem de dificil de suportat, mai ales atunci când le experimentezi în momente importante, la muncă, sau chiar înainte de a merge la culcare. O migrenă îţi poate face ziua praf, te face să te simţi irascibilă şi să fii ineficientă. Cauzele migrenelor sunt dintre cele mai variate, de la furtunile hormonale până la stres şi probleme de poziţie încorectă. iată câteva trucuri care te scapă de migrene, fără medicamente.

Inhalează ulei de lavandă.
Uleiul de lavanda este cunoscut a avea proprietîţi calmante şi relaxante. Acesta este şi motivul pentru care este frecvent utilizat în odorizantele de cameră şi în tratamente din saloane de spa. Inhalarea de aburi de apa clocotită, cu câteva picături de ulei de levănţică în el poate oferi un ajutor rapid. Poţi aplica chiar ulei de levănţică pe frunte şi masa uşor pentru un efect rapid.

Inhalează ulei de mentă. Uleiul de mentă este foarte bun pentru a stimula fluxul de sânge din organism, şi a stimula dilatarea vaselor de sânge, proces care poate să ducă la calmarea unei migrene. Uleiul de mentă stimulează oxigenarea celulară. Poţi  inhala direct ulei direct sau poţi pune câteva picături într-un vas cu apă clocotită.

Un creion între dinţi. Relaxeaz-ţi maxilarului şi ţine un creion între dinţi. Gestul provoacă o mulţime de muschii faciali să se relaxeze, uşurând astfel tensiunea şi stresul. Nu strânge creienul între dinţi ci doar ţine-l relaxată şi durerea va începe treptat să dispară.

Hidratează-te. Deshidratarea poate declanşa o migrenă, iar un pahar cu apă, apoi la câteva minute, un altul, poate calma ca prin farmec o migrenă insistentă.

Masajul scalpului. Dacă ai parul strâns, desfă-ţi parul şi masează scalpul cu buricul degetelor. Uneoi una din cazele care duc la instalarea unei migrene sunt parul prea strâns şi lipsa de vascularizare a scalpului.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns